Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017
|

Δε ζητάμε, αλλά εδώ είμαστε

Δεν πρόκειται να το ζητήσει, αλλά, αν η τοπική κοινωνία κληθεί να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», η περιφέρεια Ηπείρου, όπως μέχρι σήμερα σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, θα συνεχίσει το έργο της αναστύλωσης του γεφυριού της Πλάκας, σημείωσε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, αμφισβητώντας τη βούληση των υπηρεσιών των εμπλεκόμενων υπουργείων να προχωρήσουν γρήγορα τις διαδικασίες.

«Δεν πρόκειται να ζητήσω τίποτα, είμαι περήφανος για το ΤΕΕ/ΤΗ και για όλους τους τοπικούς παράγοντες που, με συνεργασία, αγωνία και πολλή δουλειά, φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Καχριμάνης, ερωτηθείς για το αν θα ζητήσει από τα υπόλοιπα μέρη της προγραμματικής σύμβασης να αναλάβει η περιφέρεια το έργο της αναστύλωσης, με στόχο να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα.

 Οι τοπικοί φορείς κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, όχι μόνο κατά την πρώτη φάση, δηλαδή τη στερέωση του ανατολικού βάθρο την περασμένη χρονιά, αλλά πολύ περισσότερο, μέσα σε έναν μόλις μήνα από τη στιγμή που έλαβαν το «πράσινο φως», κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αναγκαία παρέμβαση στήριξης του δυτικού βάθρου.

Ο κ. Καχριμάνης έκανε λόγο για ένα «θαύμα», αμφισβητώντας ότι το ίδιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να επιτευχθεί αν είχαν εμπλακεί οι κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων. «Η τοπική κοινωνία, με τους εκπροσώπους της, απέδειξε ότι μπορεί να κάνει αυτά που -αν τα είχε το κέντρο- δε θα τα έκανε. Το λέω ευθαρσώς και θέλω να ευχαριστήσω όλους, τον Γ. Σμύρη, τη διεύθυνση Νεοτέρων Μνημείων, το ΤΕΕ και τον κ. Παπαβρανούση, τον κ. Πλιακοπάνο, την εταιρία που μας βοήθησε, τους εναερίτες που έκαναν όλη τη δουλειά, και όλους τους τοπικούς παράγοντες που φτάσαμε στο τέλος αυτό το έργο που είχαμε μέσω της προγραμματικής σύμβασης. Το σχέδιο μας δόθηκε στις 12 Οκτωβρίου, το τελειώσαμε και το θεωρώ κατόρθωμα. Τώρα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για να τα κάνει το κέντρο, αλλά αν εξαιρέσετε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και τον γενικό γραμματέα Υποδομών, δε βλέπω ότι το ενστερνίζονται τόσο οι κεντρικές υπηρεσίες, ώστε να δοθεί γρήγορα, στον χρόνο που πρέπει», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

18.11.17 | Σε αναζήτηση κονδυλίων για νέα φοιτητική...

Απάντηση στις ανάγκες για στέγαση των φοιτητών αναζητούν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου...

18.11.17 | Κριτική με πολλές αποχρώσεις

Με την αναμενόμενη αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης,...

18.11.17 | Η επιτυχία θα κριθεί και από τον δεύτερο γύρο

Με τη Φώφη Γεννηματά να προβάλει ως φαβορί και τον Νίκο Ανδρουλάκη να προσδοκά την ανατροπή του...

18.11.17 | Ξανά στο στόχαστρο το Μέκειο Οικοτροφείο

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε, για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια, το Μέκειο Οικοτροφείο, στην...

18.11.17 | Ξεφτίζει 44 χρόνια μετά

Ούτε 20 άτομα δε βρέθηκαν χθες το πρωί στο μνημείο του Πολυτεχνείου στα Γιάννενα για να τιμήσουν...

18.11.17 | 16 προσφορές για τη σύνδεση Ιόνιας-Τζουμέρκων

Στις 23 Νοεμβρίου, την ερχόμενη Τετάρτη, αναμένεται η ανάδειξη του αναδόχου για το έργο της οδικής...

18.11.17 | Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πλημμύρων

Η τραγωδία στη Δυτική Αττική από τις καταστροφικές πλημμύρες βρέθηκε στο επίκεντρο της προ...

17.11.17 | Επιμένει στο ντόπιο, ποιοτικό γάλα

Αύξηση πωλήσεων, θέσεων εργασίας, συνεργαζόμενων παραγωγών και 19 νέα προϊόντα περιλαμβάνει ο...