Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017
|

Δε ζητάμε, αλλά εδώ είμαστε

Δεν πρόκειται να το ζητήσει, αλλά, αν η τοπική κοινωνία κληθεί να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», η περιφέρεια Ηπείρου, όπως μέχρι σήμερα σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, θα συνεχίσει το έργο της αναστύλωσης του γεφυριού της Πλάκας, σημείωσε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, αμφισβητώντας τη βούληση των υπηρεσιών των εμπλεκόμενων υπουργείων να προχωρήσουν γρήγορα τις διαδικασίες.

«Δεν πρόκειται να ζητήσω τίποτα, είμαι περήφανος για το ΤΕΕ/ΤΗ και για όλους τους τοπικούς παράγοντες που, με συνεργασία, αγωνία και πολλή δουλειά, φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Καχριμάνης, ερωτηθείς για το αν θα ζητήσει από τα υπόλοιπα μέρη της προγραμματικής σύμβασης να αναλάβει η περιφέρεια το έργο της αναστύλωσης, με στόχο να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα.

 Οι τοπικοί φορείς κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, όχι μόνο κατά την πρώτη φάση, δηλαδή τη στερέωση του ανατολικού βάθρο την περασμένη χρονιά, αλλά πολύ περισσότερο, μέσα σε έναν μόλις μήνα από τη στιγμή που έλαβαν το «πράσινο φως», κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αναγκαία παρέμβαση στήριξης του δυτικού βάθρου.

Ο κ. Καχριμάνης έκανε λόγο για ένα «θαύμα», αμφισβητώντας ότι το ίδιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να επιτευχθεί αν είχαν εμπλακεί οι κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων. «Η τοπική κοινωνία, με τους εκπροσώπους της, απέδειξε ότι μπορεί να κάνει αυτά που -αν τα είχε το κέντρο- δε θα τα έκανε. Το λέω ευθαρσώς και θέλω να ευχαριστήσω όλους, τον Γ. Σμύρη, τη διεύθυνση Νεοτέρων Μνημείων, το ΤΕΕ και τον κ. Παπαβρανούση, τον κ. Πλιακοπάνο, την εταιρία που μας βοήθησε, τους εναερίτες που έκαναν όλη τη δουλειά, και όλους τους τοπικούς παράγοντες που φτάσαμε στο τέλος αυτό το έργο που είχαμε μέσω της προγραμματικής σύμβασης. Το σχέδιο μας δόθηκε στις 12 Οκτωβρίου, το τελειώσαμε και το θεωρώ κατόρθωμα. Τώρα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για να τα κάνει το κέντρο, αλλά αν εξαιρέσετε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και τον γενικό γραμματέα Υποδομών, δε βλέπω ότι το ενστερνίζονται τόσο οι κεντρικές υπηρεσίες, ώστε να δοθεί γρήγορα, στον χρόνο που πρέπει», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

18.10.18 | «Κλειδί» η συγκροτημένη ανάπτυξη των...

«Έχω δει άνδρες να κλαίνε φεύγοντας. Όταν μάλιστα βρίσκονται σε έναν τόπο όπως το φαράγγι του...

18.10.18 | Απειλή εξαφάνισης για τις άγριες ορχιδέες...

Υπό διαρκή απειλή βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η άγρια ορχιδέα της Πίνδου, λόγω της ανεξέλεγκτης...

18.10.18 | Και νύχτα, και χωρίς άδεια

Για μία σειρά παραβάσεων του νόμου περί θήρας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου, που...

18.10.18 | «Πυξίδα» ανάπτυξης έως το 2019

Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, η μεταποίηση και ο τουρισμός είναι οι βασικοί άξονες του...

18.10.18 | Διανομή κάδων κομποστοποίησης κήπου

Πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης θα εφαρμόσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο δήμος Αρταίων με στόχο...

18.10.18 | Οι οδοντίατροι της… νέας εποχής

Με περισσότερους από 160 έγκριτους ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό ξεκινά σήμερα στα...

18.10.18 | Πανηπειρωτική Οικογιορτή για δεύτερη χρονιά

Στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί από αύριο Παρασκευή έως και την...

17.10.18 | Με προγραμματικό λόγο και απαντήσεις

Τα ανεξάρτητα χαρακτηριστικά της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή» υπερτόνισε χθες ο επικεφαλής της...