Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017
|

Δε ζητάμε, αλλά εδώ είμαστε

Δεν πρόκειται να το ζητήσει, αλλά, αν η τοπική κοινωνία κληθεί να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», η περιφέρεια Ηπείρου, όπως μέχρι σήμερα σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, θα συνεχίσει το έργο της αναστύλωσης του γεφυριού της Πλάκας, σημείωσε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, αμφισβητώντας τη βούληση των υπηρεσιών των εμπλεκόμενων υπουργείων να προχωρήσουν γρήγορα τις διαδικασίες.

«Δεν πρόκειται να ζητήσω τίποτα, είμαι περήφανος για το ΤΕΕ/ΤΗ και για όλους τους τοπικούς παράγοντες που, με συνεργασία, αγωνία και πολλή δουλειά, φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Καχριμάνης, ερωτηθείς για το αν θα ζητήσει από τα υπόλοιπα μέρη της προγραμματικής σύμβασης να αναλάβει η περιφέρεια το έργο της αναστύλωσης, με στόχο να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα.

 Οι τοπικοί φορείς κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, όχι μόνο κατά την πρώτη φάση, δηλαδή τη στερέωση του ανατολικού βάθρο την περασμένη χρονιά, αλλά πολύ περισσότερο, μέσα σε έναν μόλις μήνα από τη στιγμή που έλαβαν το «πράσινο φως», κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αναγκαία παρέμβαση στήριξης του δυτικού βάθρου.

Ο κ. Καχριμάνης έκανε λόγο για ένα «θαύμα», αμφισβητώντας ότι το ίδιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να επιτευχθεί αν είχαν εμπλακεί οι κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων. «Η τοπική κοινωνία, με τους εκπροσώπους της, απέδειξε ότι μπορεί να κάνει αυτά που -αν τα είχε το κέντρο- δε θα τα έκανε. Το λέω ευθαρσώς και θέλω να ευχαριστήσω όλους, τον Γ. Σμύρη, τη διεύθυνση Νεοτέρων Μνημείων, το ΤΕΕ και τον κ. Παπαβρανούση, τον κ. Πλιακοπάνο, την εταιρία που μας βοήθησε, τους εναερίτες που έκαναν όλη τη δουλειά, και όλους τους τοπικούς παράγοντες που φτάσαμε στο τέλος αυτό το έργο που είχαμε μέσω της προγραμματικής σύμβασης. Το σχέδιο μας δόθηκε στις 12 Οκτωβρίου, το τελειώσαμε και το θεωρώ κατόρθωμα. Τώρα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για να τα κάνει το κέντρο, αλλά αν εξαιρέσετε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και τον γενικό γραμματέα Υποδομών, δε βλέπω ότι το ενστερνίζονται τόσο οι κεντρικές υπηρεσίες, ώστε να δοθεί γρήγορα, στον χρόνο που πρέπει», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

19.04.18 | Τους έβαλαν σε μπελάδες τα καραβάκια

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων θα βρεθεί σήμερα το μισό σχεδόν...

19.04.18 | Είχαν «ρημάξει» την Πρέβεζα

Σε κλοπές κάθε είδους, από σπίτια, επιχειρήσεις, καταστήματα και οχήματα στην περιοχή της Πρέβεζας,...

19.04.18 | Οι δοξασίες «ασπίδα» για τα δάση

Αφορισμοί, κατάρες και… φόβος, ότι η οργή του Θεού θα πέσει πάνω τους, κράτησαν μακριά τους...

19.04.18 | Αναβιώνοντας τις σχέσεις μέσα από τον χορό

«Συγκοινωνοί ορχούμενοι» είναι ο τίτλος της φετινής παράστασης του Πολιτιστικού Συλλόγου...

19.04.18 | Εκλογές τον Οκτώβριο του ’19 και με απλή...

Τη μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου, αλλά και την καθιέρωση...

18.04.18 | Ο αστάθμητος παράγοντας των εκλογών

Θέμα ημερών είναι πλέον η δημοσίευση του σχεδίου νόμου για τη συνένωση του πανεπιστημίου Ιωαννίνων...

18.04.18 | Μια βροχή θα μας σώσει

Υψηλές συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων (PM10) καταγράφηκαν για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα...

18.04.18 | Από υπενθύμιση σε υπενθύμιση

Επτά δήμοι της Ηπείρου είναι μεταξύ αυτών, που δεν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους σχετικά...