Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017
|

Δε ζητάμε, αλλά εδώ είμαστε

Δεν πρόκειται να το ζητήσει, αλλά, αν η τοπική κοινωνία κληθεί να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», η περιφέρεια Ηπείρου, όπως μέχρι σήμερα σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, θα συνεχίσει το έργο της αναστύλωσης του γεφυριού της Πλάκας, σημείωσε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, αμφισβητώντας τη βούληση των υπηρεσιών των εμπλεκόμενων υπουργείων να προχωρήσουν γρήγορα τις διαδικασίες.

«Δεν πρόκειται να ζητήσω τίποτα, είμαι περήφανος για το ΤΕΕ/ΤΗ και για όλους τους τοπικούς παράγοντες που, με συνεργασία, αγωνία και πολλή δουλειά, φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Καχριμάνης, ερωτηθείς για το αν θα ζητήσει από τα υπόλοιπα μέρη της προγραμματικής σύμβασης να αναλάβει η περιφέρεια το έργο της αναστύλωσης, με στόχο να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα.

 Οι τοπικοί φορείς κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, όχι μόνο κατά την πρώτη φάση, δηλαδή τη στερέωση του ανατολικού βάθρο την περασμένη χρονιά, αλλά πολύ περισσότερο, μέσα σε έναν μόλις μήνα από τη στιγμή που έλαβαν το «πράσινο φως», κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αναγκαία παρέμβαση στήριξης του δυτικού βάθρου.

Ο κ. Καχριμάνης έκανε λόγο για ένα «θαύμα», αμφισβητώντας ότι το ίδιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να επιτευχθεί αν είχαν εμπλακεί οι κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων. «Η τοπική κοινωνία, με τους εκπροσώπους της, απέδειξε ότι μπορεί να κάνει αυτά που -αν τα είχε το κέντρο- δε θα τα έκανε. Το λέω ευθαρσώς και θέλω να ευχαριστήσω όλους, τον Γ. Σμύρη, τη διεύθυνση Νεοτέρων Μνημείων, το ΤΕΕ και τον κ. Παπαβρανούση, τον κ. Πλιακοπάνο, την εταιρία που μας βοήθησε, τους εναερίτες που έκαναν όλη τη δουλειά, και όλους τους τοπικούς παράγοντες που φτάσαμε στο τέλος αυτό το έργο που είχαμε μέσω της προγραμματικής σύμβασης. Το σχέδιο μας δόθηκε στις 12 Οκτωβρίου, το τελειώσαμε και το θεωρώ κατόρθωμα. Τώρα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για να τα κάνει το κέντρο, αλλά αν εξαιρέσετε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και τον γενικό γραμματέα Υποδομών, δε βλέπω ότι το ενστερνίζονται τόσο οι κεντρικές υπηρεσίες, ώστε να δοθεί γρήγορα, στον χρόνο που πρέπει», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

19.01.18 | Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη ΤοΜΥ

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να λειτουργήσει η πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας, από τις έξι που...

19.01.18 | Εν αναμονή της απόφασης για τις μονάδες...

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

19.01.18 | Βήμα για την ανάδειξη της αμπελουργικής ζώνης

«Πράσινο φως» για την υλοποίηση και του δεύτερου έργου που έχει ενταχθεί στο διασυνοριακό πρόγραμμα...

19.01.18 | Αναλαμβάνει δράση το υπουργείο

Σε διαδικασία επικοινωνιακής –και όχι μόνο- αντεπίθεσης μπαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και...

18.01.18 | Η Ήπειρος ξαναταξιδεύει στη Ρωσία

Στη Ρωσία θα «ταξιδέψει» για μια ακόμη φορά η Ήπειρος, αυτή τη φορά με την «ομπρέλα» του ΕΟΤ, στο...

18.01.18 | Ξεσηκωμός για τις μονάδες βιοαερίου

Ραντεβού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας δίνουν σήμερα, στις 10 το πρωί,...

18.01.18 | «Εισιτήριο» για προσέλκυση επισκεπτών

Με επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια του δήμου Πρέβεζας και της Νέας Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης...

18.01.18 | Η ιδέα μετατρέπεται σε δράση

Με καινοτομία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και με ταχύτατες διαδικασίες προχωρούν οι...