Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017
|

Δε ζητάμε, αλλά εδώ είμαστε

Δεν πρόκειται να το ζητήσει, αλλά, αν η τοπική κοινωνία κληθεί να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», η περιφέρεια Ηπείρου, όπως μέχρι σήμερα σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, θα συνεχίσει το έργο της αναστύλωσης του γεφυριού της Πλάκας, σημείωσε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, αμφισβητώντας τη βούληση των υπηρεσιών των εμπλεκόμενων υπουργείων να προχωρήσουν γρήγορα τις διαδικασίες.

«Δεν πρόκειται να ζητήσω τίποτα, είμαι περήφανος για το ΤΕΕ/ΤΗ και για όλους τους τοπικούς παράγοντες που, με συνεργασία, αγωνία και πολλή δουλειά, φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Καχριμάνης, ερωτηθείς για το αν θα ζητήσει από τα υπόλοιπα μέρη της προγραμματικής σύμβασης να αναλάβει η περιφέρεια το έργο της αναστύλωσης, με στόχο να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα.

 Οι τοπικοί φορείς κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, όχι μόνο κατά την πρώτη φάση, δηλαδή τη στερέωση του ανατολικού βάθρο την περασμένη χρονιά, αλλά πολύ περισσότερο, μέσα σε έναν μόλις μήνα από τη στιγμή που έλαβαν το «πράσινο φως», κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αναγκαία παρέμβαση στήριξης του δυτικού βάθρου.

Ο κ. Καχριμάνης έκανε λόγο για ένα «θαύμα», αμφισβητώντας ότι το ίδιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να επιτευχθεί αν είχαν εμπλακεί οι κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων. «Η τοπική κοινωνία, με τους εκπροσώπους της, απέδειξε ότι μπορεί να κάνει αυτά που -αν τα είχε το κέντρο- δε θα τα έκανε. Το λέω ευθαρσώς και θέλω να ευχαριστήσω όλους, τον Γ. Σμύρη, τη διεύθυνση Νεοτέρων Μνημείων, το ΤΕΕ και τον κ. Παπαβρανούση, τον κ. Πλιακοπάνο, την εταιρία που μας βοήθησε, τους εναερίτες που έκαναν όλη τη δουλειά, και όλους τους τοπικούς παράγοντες που φτάσαμε στο τέλος αυτό το έργο που είχαμε μέσω της προγραμματικής σύμβασης. Το σχέδιο μας δόθηκε στις 12 Οκτωβρίου, το τελειώσαμε και το θεωρώ κατόρθωμα. Τώρα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για να τα κάνει το κέντρο, αλλά αν εξαιρέσετε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και τον γενικό γραμματέα Υποδομών, δε βλέπω ότι το ενστερνίζονται τόσο οι κεντρικές υπηρεσίες, ώστε να δοθεί γρήγορα, στον χρόνο που πρέπει», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.07.18 | «Αναζωογονήθηκε» το αεροδρόμιο

Με πολύ καλούς οιωνούς ξεκίνησε το καλοκαίρι για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, καθώς οι αριθμοί...

21.07.18 | Πολιτικός δάκτυλος πίσω από το πρόστιμο στο...

Πολιτικό δάκτυλο πίσω από το επαπειλούμενο πρόστιμο κατά του Γηροκομείου Ιωαννίνων για λαθρεμπορία,...

21.07.18 | Πλάνο τριετίας για το φυσικό αέριο στην...

Τη σύνδεση περισσότερων οικιακών και εμπορικών πελατών στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου προβλέπει...

21.07.18 | Καύση ναρκωτικών από το Τμήμα Ασφάλειας...

Περισσότεροι από 1,6 τόνοι κάνναβης και άλλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες είχαν...

21.07.18 | Βραβεία και χρυσές διακρίσεις για την...

Για ακόμη μια χρονιά, η «Πίνδος» διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο για την εξαιρετική ποιότητα και τη...

21.07.18 | Στον σωστό δρόμο το ελληνικό κρασί

Με δυναμικό τρόπο διεκδικεί το ελληνικό κρασί τον χώρο που του αναλογεί στις διεθνείς αγορές, με...

21.07.18 | Νέα προγραμματική με τριετή διάρκεια

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση η διοίκηση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων...

21.07.18 | «Παράξενο Ζευγάρι» σε Γιάννενα και Πρέβεζα

Το αστείο, τρυφερό και συγκινητικό έργο του Νηλ Σάιμον «Παράξενο Ζευγάρι», σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου...