Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017
|

Βλέμμα στο μέλλον με αναφορές στο παρελθόν

Ως «εγχείρημα ιστορικής εμβέλειας» χαρακτήρισε ο Γιώργος Καμίνης την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στα Γιάννενα το βράδυ της Τετάρτης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Ήπειρο, μίλησε τόσο για την υποψηφιότητά του, αλλά και για το στοίχημα της επόμενης ημέρας, που δεν το περιόρισε μόνο στην παράταξη, αλλά και στη χώρα, σημειώνοντας πως η παράταξη της Κεντροαριστεράς, ιστορικά, είναι αυτή που έφερε ό,τι πιο πρωτοποριακό και καινοτόμο στην πολιτική ζωή της χώρας.
Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις του είναι συνειδητές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να μην έχετε καμιά αμφιβολία, πως όποια και εάν είναι η έκβαση της εκλογής, εγώ θα είμαι και αύριο. Δεν παίρνω στην ζωή μου βεβιασμένες αποφάσεις. Άργησα να μπω στην λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά από την στιγμή που έκανα το βήμα θα παραμείνω. Εγώ ήρθα για να μείνω», ανέφερε, μεταξύ άλλων, τονίζοντας παράλληλα πως στόχος είναι «η μεγάλη παράταξη και όχι το συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων», και γι’ αυτό η προσπάθεια είναι, να ενωθούν όλα τα ρεύματα που κινούνται στο εσωτερικό της. «Βλέπουμε μια κυβέρνηση να καταρρέει, και μια αντιπολίτευση, τη “λαϊκή Δεξιά” να βιάζεται να αναλάβει την εξουσία. O ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Όλοι θυμόμαστε, ότι πρώτη η ΝΔ σήκωσε τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα, την οποία και παρέδωσε μετά από λίγο στον κ. Τσίπρα», είπε σε μια αποστροφή της ομιλίας του.
Ο Γιώργος Καμίνης έκανε μια ιστορική αναδρομή στις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, με αναφορές στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις στη χώρα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ας μην κρύβουμε τα λόγια μας. Το ΠΑΣΟΚ το πλήρωσε και με το παραπάνω το τίμημα των λαθών του, ο λογαριασμός, όμως, εξοφλήθηκε. Από το 44% έφτασε στο 4%, υπουργοί μπήκαν φυλακή. Να τελειώνουμε με τα ενοχικά σύνδρομα και να πούμε αλήθειες. Ποια παράταξη έφερε διαχρονικά τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη χώρα; Ό,τι σοβαρό έγινε σε αυτή τη χώρα στη μεταπολίτευση, από αυτήν την παράταξη έγινε και κυρίως από το βασικό της εκφραστή, το ΠΑΣΟΚ. Από τις μεγάλες καινοτομίες των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως ο εκσυγχρονισμός του Οικογενειακού Δικαίου, το ΕΣΥ, ο θεσμός του ΑΣΕΠ και των ΚΕΠ. Ή τις κυβερνήσεις Σημίτη, με τα μεγάλα έργα, την ένταξη στην ΟΝΕ ή την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, καθώς και την κυβέρνηση της κρίσης του Γιώργου Παπανδρέου, που έφερε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τη Διαύγεια την οποία εφάρμοσε ο συνυποψήφιος, Γιάννης Ραγκούσης, τον νόμο Διαμαντοπούλου που τον κατεδαφίσανε».
Ωστόσο, ο κ. Καμίνης μίλησε και για την περίοδο της προεδρίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας πως τότε η παράταξη «έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό»: «Αυτή είναι και η ιστορική μας ευθύνη και τώρα. Η δημοκρατική παράταξη να τραβήξει το κάρο και να βγάλει τη χώρα από την κρίση», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Τον Γιώργο Καμίνη προλόγισε ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστερας Ντίνος Σιάκαρης, σε μια συγκέντρωση που ήταν μικρότερη σε μέγεθος από αυτή της Φώφης Γεννηματά, πριν από λίγες ημέρες, στον ίδιο χώρο, ωστόσο συγκέντρωσε γνωστά στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και σχεδόν τη μισή δημοτική αρχή. Ανάμεσά τους ο Μωυσής Ελισάφ, ο Θ. Μανταλόβας, ο Δ. Νάστος, ο Μ. Χρυσοστόμου, ο Γ. Παπαδιώτης, ο δήμαρχος Ζαγορίου Β. Σπύρου κ.ά.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι ο επόμενος υποψήφιος για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, που θα βρεθεί στα Γιάννενα, στο πλαίσιο των περιοδειών του. Ο επικεφαλής του Ποταμιού θα μιλήσει σε ανοιχτή συζήτηση με φορείς, πολίτες και ΜΜΕ την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Du Lac.


Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.07.18 | Τελευταία ευκαιρία για αλλαγές

Τα ζητήματα της ακαδημαϊκότητας και του προσωπικού αναδεικνύονται σε κυρίαρχα στην 88η Σύνοδο των...

14.07.18 | «Θεσμοφοριάζουσες» ενώνουν τα Γιάννενα με...

Μια πολιτιστική διασύνδεση, πέρα από την παρουσίαση μιας παράστασης αρχαίου δράματος στον...

14.07.18 | Με έμφαση στην αμπελουργία και τον πολιτισμό

Η υλοποίηση δύο σημαντικών για τον δήμο Ζίτσας έργων παίρνει «σάρκα και οστά», μετά την απόφασης...

14.07.18 | Συλλαλητήριο «ολίγων» για το πετρέλαιο, το...

Κατώτερο, σε παλμό και συμμετοχή, αυτού που πραγματοποιήθηκε από τις Πρωτοβουλίες Πολιτών λίγες...

14.07.18 | Διαφωνία με ιστορικά τεκμήρια

Μια τεκμηριωμένη ιστορικά διαφωνία στην αναγνώριση του ονόματος της «Βόρειας Μακεδονίας» καταθέτει...

14.07.18 | Διεθνών προδιαγραφών ξανά οι κωπηλατικές...

Εφαλτήριο για τη διεκδίκηση κωπηλατικών διοργανώσεων παγκοσμίου επιπέδου, μπορεί να αποτελέσει το...

14.07.18 | Στον Α.Σ. Γιάννενα η Ελένη Τόλλιου

Στην απόκτηση της Ελένης Τόλλιου του Ασκληπιού Τρικάλων προχώρησε ο Α.Σ. Γιάννενα.

14.07.18 | Ανακαλείται το «Μανούρι Ήπειρος»

Στην ανάκληση σκευασμένου τυριού της εταιρείας Optima ΑΕ προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων...