Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017
|

Νέο «χτύπημα» από την ΠΟΕΔΗΝ για ελλείψεις και υποχρηματοδότηση

Ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Άρτας, τόπος καταγωγής του πρωθυπουργού, έστειλε η ΠΟΕΔΗΝ, ενημερώνοντας τον ότι έχουν διακοπεί όλα τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης πιστώσεων, ενώ καταγγέλλει τη διακοπή των τακτικών χειρουργείων και στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα».Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το νοσοκομείο Άρτας, «ένα δημόσιο νοσηλευτήριο και όχι σαν το Ευγενίδειο», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της, επισυνάπτοντας την ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου για την αναστολή επεμβάσεων που απαιτούν υλικά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.
«Έρχεται Δεκαπενταύγουστος. Χρονιάρες μέρες. Τέτοιες ημέρες συνηθίζετε να πηγαίνετε στο πανηγύρι του χωριού σας, στα ορεινά της Άρτας. Χορεύετε παρέα με την κυρία Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας. Μαζί σας μπορεί να βρίσκεται ο διοικητής του νοσοκομείου Άρτας, γνωστός χειροκροτητής της κ. Γεροβασίλη. Καλό είναι, όπως πηγαίνετε για το χωριό σας, να κάνετε μία στάση στο νοσοκομείο της Άρτας. Ένα δημόσιο... δημόσιο νοσηλευτήριο και όχι σαν το Ευγενίδειο. Να συνομιλήσετε με ασθενείς και προσωπικό. Θα διαπιστώσετε πόσο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι είναι. Να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την κατάσταση του νοσοκομείου. Να ζητήσετε από τους γιατρούς να σας δείξουν την απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου για διακοπή των χειρουργικών επεμβάσεων ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών τακτικών περιστατικών, λόγω έλλειψης προϋπολογισμού, από 28 Ιουνίου έως τουλάχιστον τα μέσα Σεπτέμβρη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.
Παράλληλα, αναφέρεται στην αντίστοιχη απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», στα τέλη Ιουνίου, όπου, λόγω υπέρβασης του προϋπολογισμού για ορθοπεδικά υλικά, δεν προγραμματίζονταν τακτικά χειρουργεία μέχρι τον Σεπτέμβριο. «Να συνομιλήσετε με ασθενείς που είναι κάτοικοι Λευκάδας, Πρέβεζας, Άρτας και άλλων περιοχών που δεν μπορούν να χειρουργηθούν, πονάνε, κινδυνεύει η ζωή τους και είναι αναγκασμένοι να περιμένουν έως τα μέσα Σεπτέμβρη και βλέπουν ή να αναζητήσουν να χειρουργηθούν σε Νοσοκομεία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, αν και η πλήρης αλήθεια είναι ότι όλα τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται.
Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στο νοσοκομείο της Άρτας, θέτει ακόμη και το ζήτημα της ασφάλεια και της φύλαξης του νοσοκομείου. «Να συνομιλήσετε με ασθενείς στα ΤΕΠ που περιμένουν ώρες να εξεταστούν. Να συνομιλήσετε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των ΤΕΠ, να σας ενημερώσουν ότι την περασμένη Δευτέρα (31 Ιουλίου) τοξικομανής προσήλθε στα ΤΕΠ με τον πατέρα του, έκανε φασαρία, άρπαξε μία σύριγγα, τρύπησε τον πατέρα του και τον ίδιο πολλές φορές και μετά κυνηγούσε με τη σύριγγα σε όλο το νοσοκομείο τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να τους τρυπήσει. Έτρεχαν πανικόβλητοι. Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη. Δεν υπάρχει ούτε ένας φύλακας λόγω έλλειψης μπάτζετ, την ίδια ώρα που το ΚΕΕΛΠΝΟ σπαταλά 350.000 ευρώ το μήνα για φύλαξη σε εταιρεία με ανάθεση», επισημαίνεται στην ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό.
Παράλληλα, κάνουν λόγο για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ικανοποίηση συμφερόντων ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου.
«Ξέρετε τι λένε οι Αρτινοί κύριε Πρωθυπουργέ; Εάν το Νοσοκομείο το δικό μας, της πόλης που κατάγεται ο πρωθυπουργός και εκλέγεται βουλευτής η κ. Γεροβασίλη, είναι σε αυτή την κατάσταση, φανταστείτε πως θα είναι τα άλλα νοσοκομεία της χώρας. Χρόνια πολλά κύριε Πρωθυπουργέ, καλή διασκέδαση, ο Θεός να βάλει το χέρι του. Για τους ασθενείς φυσικά όχι για τον Μαδούρο», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.


Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

12.08.17 | Σε αναζήτηση της βέλτιστης λύσης για την...

Νέα κυκλοφοριακά δεδομένα έχουν δημιουργήσει στην πόλη και στον νομό Ιωαννίνων οι δύο μεγάλοι...

12.08.17 | «Να καταστεί αξιόπιστο και λειτουργικό»

Την πάγια θέση του πως όλοι μαζί θα πρέπει να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν, ώστε το αεροδρόμιο...

11.08.17 | Ενιαίος βηματισμός στο θέμα του αεροδρομίου

Με ενιαία φωνή και πίστη στις αναπτυξιακές δυνατότητες του τουριστικού ρόλου του αεροδροµίου, οι...

11.08.17 | Το εργοτάξιο δίνει τη θέση του σε ένα μεγάλο...

Την αξιοποίηση της µεγάλης παραλίµνιας έκτασης, όπου σήµερα λειτουργεί το εργοτάξιο, επιδιώκει ο...

11.08.17 | «Πάγωσαν» τα έργα εν αναμονή της...

Τρέχουν για να προλάβουν να εκµεταλλευθούν τις καλές καιρικές συνθήκες για την εκτέλεση έργων και...

11.08.17 | Καταιγίδες και χαλάζι από αύριο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το επόμενο τριήμερο εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική...

11.08.17 | Ξεκινούν οι εργασίες στο τέλος του μήνα

Σε ένα χρόνο περίπου θα είναι έτοιμος ο κόμβος στη συμβολή των οδών Εφύρας και Βελουχιώτη, καθώς...

11.08.17 | Προετοιμάζεται για γεωφυσικές έρευνες το...

Σε έξι χωριά του κεντρικού και δυτικού Ζαγορίου θα γίνουν έρευνες για τον εντοπισµό τυχόν...