Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017
|

Το εργοτάξιο δίνει τη θέση του σε ένα μεγάλο πάρκο

Την αξιοποίηση της µεγάλης παραλίµνιας έκτασης, όπου σήµερα λειτουργεί το εργοτάξιο, επιδιώκει ο δήµος Ιωαννιτών, µε πρόταση που κατέθεσε στην 6η Υγειονοµική Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς η έκταση ανήκει στο υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο, εδώ και λίγα χρόνια, µαζί µε άλλες δηµόσιες εκτάσεις, ο χώρος αυτός έχει µεταφερθεί στο χαρτοφυλάκιο του Ταµείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δηµοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προς το οποίο θα απευθυνθεί η δηµοτική αρχή το αµέσως επόµενο διάστηµα ζητώντας την παραχώρηση της έκτασης και µάλιστα παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωµένο σχέδιο, που στηρίζεται στο Ρυθµιστικό σχέδιο του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Το θέµα έθεσε ο δήµαρχος Θωµάς Μπέγκας στη συνάντηση που είχε στην Πάτρα της Πέµπτη, µε τον διοικητή της 6ης Υγειονοµικής Περιφέρειας Παναγιώτη Νικολόπουλο. Βέβαια, η συνάντηση είχε ως βασικό αντικείµενο την οφειλή του δήµου προς την υπηρεσία του υπουργείου Υγείας για τα µισθώµατα της έκτασης που στεγάζεται το εργοτάξιο εδώ και χρόνια.

Η οφειλή αυτή αγγίζει τις 500.000 ευρώ και προέρχεται από το παρελθόν, όπως ανέφερε ο δήµαρχος σε δηλώσεις του, επισηµαίνοντας ότι ο δήµος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειµένου να αποπληρώσει το χρέος από το ενοικιοστάσιο ή τουλάχιστον να το µειώσει σηµαντικά. «Είναι ένα διαχρονικό πρόβληµα που µεταφέρθηκε από παλιά», σηµείωσε χαρακτηριστικά ο δήµαρχος.

Έδωσε, ωστόσο, την είδηση για το αίτηµα παραχώρησης της έκτασης προς το δηµόσιο, επισηµαίνοντας πως η πρόταση του δήµου για την αξιοποίησή της κινείται στη βάση του ρυθµιστικού αλλά και της πρότασης της δηµοτικής αρχής για την πολεοδόµηση του Μάτσικα, ένα επίσης δύσκολο πρόβληµα που καλείται να λύσει.

Στόχος είναι η συγκεκριµένη έκταση, που βρίσκεται δίπλα από τη λίµνη Παµβώτιδα, να αποτελέσει µια συνέχεια του αθλητικού και ψυχαγωγικού πάρκου της Λιµνοπούλας. Θα µιλάµε τότε για έναν τεράστιο σε έκταση ελεύθερο, δηµόσιο χώρο, ο οποίος θα συνδέεται και µε το έργο της ανάπλασης του παραλίµνιου µετώπου και του ποδηλατόδροµου που σχεδιάζεται κατά µήκος αυτού.

«Μετά την πολύ σηµαντική απόφαση που πήραµε για τη µεταστέγαση του εργοταξίου -γιατί είναι πράγµατι ντροπή για την πόλη να λειτουργεί το εργοτάξιο εκεί, δίπλα στη λίµνη- θέλουµε να αξιοποιηθεί αυτός ο πολύ σηµαντικός χώρος στα όρια της Παµβώτιδας. Η πρότασή µας είναι όταν απελευθερωθεί αυτός ο χώρος από το εργοτάξιο, να γίνει χώρος που ουσιαστικά θα επεκτείνει το ψυχαγωγικό αθλητικό πάρκο της Λιµνοπούλας», σηµείωσε ο δήµαρχος και πρόσθεσε πως η δηµοτική αρχή σέβεται και στηρίζεται σε σοβαρές µελέτες που έχουν γίνει στο παρελθόν για την πόλη, όπως είναι το Ρυθµιστικό.

 

Προχωρουν οι διαδικασίες για τη λειτουργία των πέντε πρώτων μονάδων υγείας στα γιάννενα

Αρωγοί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε στη συνάντηση του δημάρχου με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ ήταν οι αλλαγές που έρχονται στον χώρο της δημόσιας υγείας, με τη δημιουργία το τοπικών μονάδων υγείας, μέσω του νέου νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Όπως έχει γίνει γνωστό το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, πρόκειται να λειτουργήσουν στα Γιάννενα σε πρώτη φάση πέντε Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), που θα στεγαστούν στο κτίριο του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στους Αμπελόκηπους, στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ στο πρώην ΙΚΑ, στο περιφερειακό ιατρείο Πεδινής, σε χώρο που θα μισθωθεί στην Ανατολή, αλλά και στο κτίριο στην οδό Ναπ. Ζέρβα, όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του δήμου Ιωαννιτών.

Το κτίριο ανήκει στον δήμο Ιωαννιτών και έτσι απαιτείται η συνεργασία των δύο φορέων για την χρήση του. Στη συνάντηση που είχαν οι κ.κ. Μπέγκας και Νικολόπουλος έγινε συζήτηση και για αυτό το θέμα, ενώ ο διοικητής της υΠΕ ζήτησε την αρωγή του δήμου στην υλοποίηση του σχεδιασμού στην περιοχή.

«Εμείς θα είμαστε αρωγοί όπου μπορούμε γιατί θεωρούμε σημαντική τομή τις Τοπικές Μονάδες Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας συνολικά», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Εξάλλου, για τη λειτουργία των Τοπικών Μονάδων στην Ήπειρο από την Τετάρτη ξεκίνησε η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής για την κάλυψη συνολικά 132 θέσεων. Προβλέπεται η πρόσληψη 44 γιατρών Γενικής Ιατρικής (24 στα Γιάννενα), έντεκα παιδιάτρων (έξι στα Γιάννενα), 22 νοσηλευτών (δώδεκα στα Γιάννενα), έντεκα κοινωνικών λειτουργών (έξι στα Γιάννενα), 22 διοικητικών υπαλλήλων (δώδεκα στα Γιάννενα) και 22 επισκεπτών υγείας (δώδεκα στα Γιάννενα).

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και υποχρεωτικά προσόντα της προκήρυξης, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο υπουργείο Υγείας, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (tomy.moh.gov.gr).
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 25 Αυγούστου. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει με την πάροδο της 4ης Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Υγείας (www.moh.gov.gr).

5 / 5 (1 Ψήφοι)
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

18.01.18 | Η Ήπειρος ξαναταξιδεύει στη Ρωσία

Στη Ρωσία θα «ταξιδέψει» για μια ακόμη φορά η Ήπειρος, αυτή τη φορά με την «ομπρέλα» του ΕΟΤ, στο...

18.01.18 | Ξεσηκωμός για τις μονάδες βιοαερίου

Ραντεβού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας δίνουν σήμερα, στις 10 το πρωί,...

18.01.18 | «Εισιτήριο» για προσέλκυση επισκεπτών

Με επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια του δήμου Πρέβεζας και της Νέας Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης...

18.01.18 | Η ιδέα μετατρέπεται σε δράση

Με καινοτομία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και με ταχύτατες διαδικασίες προχωρούν οι...

18.01.18 | «Στο παραπέτο του σύμπαντος»

Όταν ανεβαίνεις έναν λόφο, έχεις την αγωνία για το τι θα δεις όταν φτάσεις στην κορυφή του. Πολλές...

17.01.18 | Η αποκατάσταση θα καθορίσει τη χρήση

Από τον βαθμό αποκατάστασης της οικίας Χουσεΐν Μπέη, γνωστής και ως Σπίτι του Δεσπότη, λόγω του ότι...

17.01.18 | Βανδαλισμός σε… επανάληψη

Στη δύσκολη διαδικασία να καθαρίσουν εκ νέου το έργο του γλύπτη και ζωγράφου Πάρι Πρέκα «Πύρρος και...

17.01.18 | Έξι μήνες μπροστά το εργοστάσιο απορριμμάτων

Σχεδόν έξι μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί το εργοστάσιο...