Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017
|

Ολικό «λίφτινγκ» σε δύο αθλητικούς πυρήνες

Ξεκινά η αναβάθµιση των δυο αθλητικών κέντρων, στην Καλούτσιανη και την Κιάφα, µε στόχο την ολοκλήρωσή τους σε ένα χρόνο περίπου, µετά την υπογραφή της σύµβασης του δήµου Ιωαννιτών µε την ανάδοχο εταιρία.

Πρόκειται για το έργο της βελτίωσης και αναβάθµισης των δύο αθλητικών «πυρήνων» σε κεντρικά σηµεία της πόλης των Ιωαννίνων, που είχε ανακοινωθεί από τη δηµοτική αρχή στα τέλη του 2016, ενώ η δηµοπράτηση του έγινε στις αρχές Ιανουαρίου.

Ο προϋπολογισµός ήταν αρχικά στις 550.000 ευρώ µε ΦΠΑ, αλλά, µε την έκπτωση του εργολάβου, µειώθηκε στις 250.000 ευρώ περίπου, ενώ το έργο θα χρηµατοδοτηθεί από ίδιους πόρους.

Έτσι, στο τέλος του επόµενου καλοκαιριού, καλώς εχόντων των πραγµάτων, οι πολίτες, κυρίως παιδιά και νέοι, αλλά και αθλητικοί σύλλογοι θα µπορούν να χρησιµοποιούν τα δύο «νέα» αθλητικά κέντρα, καθώς είναι γνωστό πως στην πόλη υπάρχει έλλειψη σε αθλητικές υποδοµές.

Οι συγκεκριµένοι αθλητικοί χώροι βρίσκονται σήµερα σε άσχηµη κατάσταση, λόγω της φθοράς που έχουν υποστεί από τον χρόνο και από την έλλειψη συντήρησης. Με τις παρεµβάσεις που θα γίνουν, όχι µόνο θα ευπρεπιστούν, αλλά θα έχουν µια εντελώς διαφορετική εικόνα. Σύντοµα δε παραδίδεται επισήµως και το αθλητικό κέντρο στο Πέραµα, όπως ανέφερε ο δήµαρχος Θ. Μπέγκας, κάνοντας λόγο για ένα «δίκτυο» ανοικτών χώρων στη διάθεση των πολιτών.

«Με την υπογραφή της σύµβασης για τα δύο αθλητικά κέντρα σε Καλούτσιανη και Κιάφα ενισχύονται οι παρεµβάσεις µας σε ανοιχτούς χώρους άθλησης που σκοπό έχουν να αποκτήσουν οι πολίτες πρόσβαση σε ποιοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ακολουθούν παρεµβάσεις σε αθλητικά κέντρα κι άλλων γειτονιών της πόλης, ενώ σύντοµα παραδίδεται και το αθλητικό κέντρο Περάµατος.

Δηµιουργείται λοιπόν σταδιακά ένα ποιοτικό δίκτυο ανοιχτών χώρων άθλησης για όλους τους πολίτες των Ιωαννίνων», δήλωσε ο δήµαρχος Θωµάς Μπέγκας.

 

ΠΙΣΤΑ SKATE ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΣ LED

Συγκεκριµένα, στο αθλητικό κέντρο Καλούτσιανης, απέναντι από το ΚΕΠΑΒΙ, βρίσκονται σήµερα τρία εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης, τα οποία είναι σε κακή λειτουργική κατάσταση, και ένα παράπηγµα από λαµαρίνες που καταλαµβάνει σηµαντικό µέρος του χώρου.

Η µελέτη του έργου προβλέπει την αναδιάρθρωση του χώρου και των δραστηριοτήτων του, προτείνοντας την κατασκευή δύο νέων εξωτερικών γηπέδων καλαθοσφαίρισης µε τοποθέτηση αντικραδασµικού δαπέδου και τη δηµιουργία µίας νέας πίστας για skate -ένα skate park, προκειµένου οι νεαροί φίλοι του αθλήµατος να µην είναι αναγκασµένοι να καταφεύγουν σε πλατείες και πεζοδρόµια, προκαλώντας παράλληλα και τις ανάλογες ζηµιές.

Προβλέπεται ακόµη να καθαιρεθούν οι υπάρχουσες περιφράξεις και το παράπηγµα, όπως και να γίνει αποξήλωση του ασφαλτοτάπητα, ώστε να τοποθετηθεί νέος, µε ειδικές προδιαγραφές για τους αθλητές.

Το αθλητικό κέντρο Κιάφας βρίσκεται στην πλατεία δίπλα από το σχολικό συγκρότηµα και καταλαµβάνει χώρο 6.380 τ.µ. Περιλαµβάνει δυο εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου µε συνθετικό χλοοτάπητα και ένα βοηθητικό κτίριο µε αποδυτήρια, γραφείο ιατρού και αναψυκτήριο.

Η µελέτη του έργου προβλέπει την αποξήλωση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου και την τοποθέτηση νέου, την ανακατασκευή των γηπέδων καλαθοσφαίρισης µε την αποξήλωση ασφαλτοταπήτων και την τοποθέτηση αντικραδασµικού δαπέδου και νέων µπασκετών, καθώς και εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής του βοηθητικού κτιρίου.

Και στα δύο αθλητικά κέντρα προβλέπεται η τοποθέτηση ολοκληρωµένου συστήµατος ηλεκτροφωτισµού µε την τοποθέτηση 14 ιστών, ύψους 9 µέτρων, όπου θα χρησιµοποιηθούν διπλοί προβολείς LED.

Έτσι, οι χώροι θα είναι λειτουργικοί για άθληση κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ µε τη φωταγώγηση θα ενισχυθεί η ασφάλεια και η σχέση των νέων µε τον κοινόχρηστο χώρο και θα δηµιουργηθούν συνθήκες αποτροπής τυχόν βανδαλισµών.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

22.07.17 | Πολλαπλά οφέλη και «ανοιχτό στοίχημα»

Ένα καλό «deal» με οικονομικούς όρους, μια συμβασιοποίηση σε χρόνο ρεκόρ, ένα έργο που φιλοδοξεί να...

22.07.17 | Μονόδρομος η εφαρμογή του περιφερειακού...

Όφελος πέντε εκατοµµυρίων περίπου στο κόστος διαχείρισης των απορριµµάτων προκύπτει από τη µελέτη...

22.07.17 | Βγαίνουν από την «απομόνωση» οι Παιδαγωγικές...

Με ικανοποίηση αντιμετωπίζουν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων την επικείμενη...

22.07.17 | Μουσείο Ευεργετών στο Γραμμένο

«Πράσινο φως» για την υλοποίηση δύο σημαντικών έργων που αφορούν την δημιουργία του Εθνικού...

22.07.17 | «Μπαίνουμε σε έναν καινούργιο δρόμο»

«Το τέλος του 2017 θα βρει τη χώρα µε µια εικόνα τελείως διαφορετική από αυτή που είχαµε µέχρι...

22.07.17 | Προς παράδοση το προτελευταίο τμήμα

Την Τετάρτη αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο...

22.07.17 | Δύο εκ. ευρώ για το ιστορικό δημαρχείο Άρτας

Στο πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του ΕΣΠΑ, με...

22.07.17 | Ακόμη 50 φοιτητές θα διδαχθούν ελληνικά στα...

Στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανατέθηκε η υλοποίηση του 24ου Προγράμματος υποτροφιών Ελληνικής Γλώσσας...