Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017
|

Στις δημοτικές ενότητες το βάρος

Την υλοποίηση των τεχνικών προγραµµάτων, που έχουν αποφασιστεί και σχεδιαστεί για τις δηµοτικές ενότητες, πέρα από το πλέγµα των παρεµβάσεων στην παλιά πόλη των Ιωαννίνων, ξεκίνησε ο δήµος Ιωαννιτών.

Σε µια επίσκεψη µε… προεκλογικό «άρωµα», αν και είναι αρκετά νωρίς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ο δήµαρχος Θωµάς Μπεγκας, οι αντιδήµαρχοι Γιάννης Λιόντος, Θανάσης Μανταλόβας, και Παντελής Κολόκας, καθώς και ο πρόεδρος του Πνευµατικού Κέντρου Κώστας Γκογκος βρέθηκαν στην Περίβλεπτο, όπου εκτελείται µια σηµαντική παρέµβαση σε επίπεδο οδοποιίας.

Πρόκειται για τη βελτίωση της σύνδεσης του χωριού µε την εθνική οδό, µέσω της διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης ενός τµήµατος µήκους ενός χιλιοµέτρου, η οποία διευκολύνει και την πρόσβαση σε αγροτικές εγκαταστάσεις και τοπικές επιχειρήσεις.

«Με τη σηµερινή µας παρουσία στην Περίβλεπτο, µετά απ’ αυτές που είχαµε σε διάφορες γειτονιές της πόλης των Ιωαννίνων, σηµατοδοτούµε την πολιτική µας κατεύθυνση για παρεµβάσεις σε όλον τον καλλικρατικό δήµο Ιωαννιτών. Το πιο σηµαντικό για εµάς είναι το γεγονός ότι οι παρεµβάσεις γίνονται µετά από διαβούλευση µε τις τοπικές κοινωνίες. Ο δήµος Ιωαννιτών, σε µια πολύ δύσκολη συγκυρία, είναι ένας από τους δήµους που υλοποιεί από τα µεγαλύτερα τεχνικά προγράµµατα µε ίδιους πόρους, προσπαθώντας τα έργα να απλωθούν παντού», σηµείωσε ο δήµαρχος.

Σύµφωνα µε τον κ. Λιόντο, η παρέµβαση στην Περίβλεπτο είναι ένα πολύ µεγάλο έργο για την περιοχή και, µαζί µε την ολοκλήρωση κι άλλων παρεµβάσεων, που έπονται, θα αλλάξουν προς το καλύτερο την καθηµερινότητα των κατοίκων της.

Τις ευχαριστίες του προς τη δηµοτική αρχή για την ικανοποίηση του αιτήµατος των κατοίκων, εξέφρασε ο πρόεδρος του Τοπικού Συµβουλίου Περιβλέπτου, Μιχάλης Τασιούλας.

 

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ

Οι εργασίες στην Περίβλεπτο εντάσσονται στον γενικότερο σχεδιασµό που έχει κάνει η δηµοτική αρχή από την περασµένη χρονιά, µετά από διαβουλεύσεις µε τις τοπικές κοινότητες και την καταγραφή των προτεραιοτήτων. Έτσι, για τη δηµοτική ενότητα Περάµατος, όπως και για τις υπόλοιπες ενότητες, έχουν προσδιοριστεί έργα και δράσεις µε κονδύλια εγγεγραµµένα στον προϋπολογισµό του δήµου, που τώρα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης ή θα ακολουθήσουν το επόµενο διάστηµα.

Τις επόµενες µέρες για την ενότητα Περάµατος θα εγκριθεί µια σειρά παρεµβάσεων ύψους 600.000 ευρώ, ενώ το 2017 θα ακολουθήσει ένα ακόµα έργο, για να καλύψει µεγάλο µέρος των αναγκών που υπάρχουν στη συγκεκριµένη περιοχή, σύµφωνα µε τον Θ. Μανταλόβα.

«Θα συνεχίσουµε µε τον ίδιο ρυθµό τα επόµενα δύο χρόνια και πιστεύω θα καταφέρουµε να ανταποκριθούµε µε µεγάλη επιτυχία στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών», σηµείωσε.

«Ο προγραµµατισµός του δήµου έχει σαν στόχο να κάνει καλύτερη την καθηµερινότητα των πολιτών», σηµείωσε από την πλευρά του ο αντιδήµαρχος αρµόδιος για τη Δ.Ε. Περάµατος, κ. Κολόκας, ενώ για τη στοχοθεσία του τεχνικού προγράµµατος του δήµου µίλησε ο κ. Γκόγκος, επισηµαίνοντας πως ακολουθούν µελέτες και έργα σε όλες τις δηµοτικές ενότητες.

 

ΣΕ ΦΟΥΛ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ

Συνεχίζονται οι παρεµβάσεις σε έργα καθηµερινότητας στον δήµο Ιωαννιτών, µε τον απολογισµό του εργοταξίου µέχρι σήµερα να αποδεικνύει ότι η προετοιµασία που είχε γίνει, συνέβαλε τα µέγιστα ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως οι εργαζόµενοι της κοινωφελούς εργασίας αµέσως µετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Ήδη, µε τους εργαζόµενους που προσελήφθησαν µέσω του προγράµµατος, έχουν ολοκληρωθεί εργασίες αποκατάστασης πεζοδροµίων και πλακοστρώσεων στις οδούς Γιόσεφ Ελιγιά, Μιχαήλ Αγγέλου, Χαριλάου Τρικούπη, Γαριβάλδη, Νεοπτολέµου, Θανάση Βάγια (Κάστρο), Μετσόβου, Καλιάφα, Αράπη, στην άνω πλατεία Νεοχωρόπουλου, την ανατολική πύλη Κάστρου και Μ. Οικονόµου, και στο πάρκο που βρίσκεται στο τρίγωνο Ακαδηµίας, Καλιάφα και Αράπη.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης πεζοδροµίων στην περιοχή του µώλου από τα καραβάκια έως και στην πλατεία Μαβίλη και οι εργασίες απότµησης πεζοδροµίων για διέλευση ΑΜΕΑ σε κεντρικούς δρόµους, καθώς και εργασίες διαγραµµίσεων στους δρόµους της πόλης. Ξεκίνησε επίσης, η αποκατάσταση πεζοδροµίων στις οδούς Χρήστου Κατσάρη, Εθνικής Αντιστάσεως και Κύργιου.

Τέλος, συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στο πλακόστρωτο στις οδούς Διονυσίου Φιλοσόφου (Παραλίµνιο) και Μ. Οικονόµου (Κάστρο) και γίνονται εργασίες τσιµεντοστρώσεων, χαλικοστρώσεων, αποκατάστασης λακκουβών, ελαιοχρωµατισµών, αντικατάστασης φθαρµένων παγκακιών, ξυλουργικών, υδραυλικών και σιδηρουργικών, σε δηµοτικά ακίνητα και σχολικά κτίρια.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.10.17 | Σε ρυθμούς Περιφερειακού Συνεδρίου

Στους ρυθμούς του 5ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Γέφυρες Ανάπτυξης...

21.10.17 | Στο προσκήνιο τα περιβαλλοντικά ζητήματα

Με συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά...

21.10.17 | Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει

Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας...

21.10.17 | Θα «λάμψει» και στα Γιάννενα

Την Ολυμπιακή Φλόγα, που διατρέχει την Ελλάδα προκειμένου να φτάσει στην Πιονγκ Γιανγκ της Νότιας...

21.10.17 | Ζητά διορθωτικές κινήσεις

Την άρση των αδικιών εις βάρος των συζύγων θανόντων, που περιλαμβάνονται στο νόμο Κατρούγκαλου,...

21.10.17 | «Το Κυνήγι» στις προβολές της Εξαύδα

Με την ταινία «Το Κυνήγι» (The Hunt) του Τόμας Βίντερμπεργκ συνεχίζεται το αφιέρωμα του...

21.10.17 | Μεταμορφώσεις της ύλης στην Πινακοθήκη Αβέρωφ

Στo πλαίσιo του θεσμού της Πινακοθήκης Αβέρωφ «Δημιουργικές Συναντήσεις», οργανώνεται η συνομιλία...

20.10.17 | «Γέφυρες Ανάπτυξης με την Ήπειρο»

«Γέφυρες Ανάπτυξης με την Ήπειρο» είναι ο τίτλος του 5ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική...