Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017
|

Στις δημοτικές ενότητες το βάρος

Την υλοποίηση των τεχνικών προγραµµάτων, που έχουν αποφασιστεί και σχεδιαστεί για τις δηµοτικές ενότητες, πέρα από το πλέγµα των παρεµβάσεων στην παλιά πόλη των Ιωαννίνων, ξεκίνησε ο δήµος Ιωαννιτών.

Σε µια επίσκεψη µε… προεκλογικό «άρωµα», αν και είναι αρκετά νωρίς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ο δήµαρχος Θωµάς Μπεγκας, οι αντιδήµαρχοι Γιάννης Λιόντος, Θανάσης Μανταλόβας, και Παντελής Κολόκας, καθώς και ο πρόεδρος του Πνευµατικού Κέντρου Κώστας Γκογκος βρέθηκαν στην Περίβλεπτο, όπου εκτελείται µια σηµαντική παρέµβαση σε επίπεδο οδοποιίας.

Πρόκειται για τη βελτίωση της σύνδεσης του χωριού µε την εθνική οδό, µέσω της διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης ενός τµήµατος µήκους ενός χιλιοµέτρου, η οποία διευκολύνει και την πρόσβαση σε αγροτικές εγκαταστάσεις και τοπικές επιχειρήσεις.

«Με τη σηµερινή µας παρουσία στην Περίβλεπτο, µετά απ’ αυτές που είχαµε σε διάφορες γειτονιές της πόλης των Ιωαννίνων, σηµατοδοτούµε την πολιτική µας κατεύθυνση για παρεµβάσεις σε όλον τον καλλικρατικό δήµο Ιωαννιτών. Το πιο σηµαντικό για εµάς είναι το γεγονός ότι οι παρεµβάσεις γίνονται µετά από διαβούλευση µε τις τοπικές κοινωνίες. Ο δήµος Ιωαννιτών, σε µια πολύ δύσκολη συγκυρία, είναι ένας από τους δήµους που υλοποιεί από τα µεγαλύτερα τεχνικά προγράµµατα µε ίδιους πόρους, προσπαθώντας τα έργα να απλωθούν παντού», σηµείωσε ο δήµαρχος.

Σύµφωνα µε τον κ. Λιόντο, η παρέµβαση στην Περίβλεπτο είναι ένα πολύ µεγάλο έργο για την περιοχή και, µαζί µε την ολοκλήρωση κι άλλων παρεµβάσεων, που έπονται, θα αλλάξουν προς το καλύτερο την καθηµερινότητα των κατοίκων της.

Τις ευχαριστίες του προς τη δηµοτική αρχή για την ικανοποίηση του αιτήµατος των κατοίκων, εξέφρασε ο πρόεδρος του Τοπικού Συµβουλίου Περιβλέπτου, Μιχάλης Τασιούλας.

 

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ

Οι εργασίες στην Περίβλεπτο εντάσσονται στον γενικότερο σχεδιασµό που έχει κάνει η δηµοτική αρχή από την περασµένη χρονιά, µετά από διαβουλεύσεις µε τις τοπικές κοινότητες και την καταγραφή των προτεραιοτήτων. Έτσι, για τη δηµοτική ενότητα Περάµατος, όπως και για τις υπόλοιπες ενότητες, έχουν προσδιοριστεί έργα και δράσεις µε κονδύλια εγγεγραµµένα στον προϋπολογισµό του δήµου, που τώρα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης ή θα ακολουθήσουν το επόµενο διάστηµα.

Τις επόµενες µέρες για την ενότητα Περάµατος θα εγκριθεί µια σειρά παρεµβάσεων ύψους 600.000 ευρώ, ενώ το 2017 θα ακολουθήσει ένα ακόµα έργο, για να καλύψει µεγάλο µέρος των αναγκών που υπάρχουν στη συγκεκριµένη περιοχή, σύµφωνα µε τον Θ. Μανταλόβα.

«Θα συνεχίσουµε µε τον ίδιο ρυθµό τα επόµενα δύο χρόνια και πιστεύω θα καταφέρουµε να ανταποκριθούµε µε µεγάλη επιτυχία στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών», σηµείωσε.

«Ο προγραµµατισµός του δήµου έχει σαν στόχο να κάνει καλύτερη την καθηµερινότητα των πολιτών», σηµείωσε από την πλευρά του ο αντιδήµαρχος αρµόδιος για τη Δ.Ε. Περάµατος, κ. Κολόκας, ενώ για τη στοχοθεσία του τεχνικού προγράµµατος του δήµου µίλησε ο κ. Γκόγκος, επισηµαίνοντας πως ακολουθούν µελέτες και έργα σε όλες τις δηµοτικές ενότητες.

 

ΣΕ ΦΟΥΛ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ

Συνεχίζονται οι παρεµβάσεις σε έργα καθηµερινότητας στον δήµο Ιωαννιτών, µε τον απολογισµό του εργοταξίου µέχρι σήµερα να αποδεικνύει ότι η προετοιµασία που είχε γίνει, συνέβαλε τα µέγιστα ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως οι εργαζόµενοι της κοινωφελούς εργασίας αµέσως µετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Ήδη, µε τους εργαζόµενους που προσελήφθησαν µέσω του προγράµµατος, έχουν ολοκληρωθεί εργασίες αποκατάστασης πεζοδροµίων και πλακοστρώσεων στις οδούς Γιόσεφ Ελιγιά, Μιχαήλ Αγγέλου, Χαριλάου Τρικούπη, Γαριβάλδη, Νεοπτολέµου, Θανάση Βάγια (Κάστρο), Μετσόβου, Καλιάφα, Αράπη, στην άνω πλατεία Νεοχωρόπουλου, την ανατολική πύλη Κάστρου και Μ. Οικονόµου, και στο πάρκο που βρίσκεται στο τρίγωνο Ακαδηµίας, Καλιάφα και Αράπη.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης πεζοδροµίων στην περιοχή του µώλου από τα καραβάκια έως και στην πλατεία Μαβίλη και οι εργασίες απότµησης πεζοδροµίων για διέλευση ΑΜΕΑ σε κεντρικούς δρόµους, καθώς και εργασίες διαγραµµίσεων στους δρόµους της πόλης. Ξεκίνησε επίσης, η αποκατάσταση πεζοδροµίων στις οδούς Χρήστου Κατσάρη, Εθνικής Αντιστάσεως και Κύργιου.

Τέλος, συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στο πλακόστρωτο στις οδούς Διονυσίου Φιλοσόφου (Παραλίµνιο) και Μ. Οικονόµου (Κάστρο) και γίνονται εργασίες τσιµεντοστρώσεων, χαλικοστρώσεων, αποκατάστασης λακκουβών, ελαιοχρωµατισµών, αντικατάστασης φθαρµένων παγκακιών, ξυλουργικών, υδραυλικών και σιδηρουργικών, σε δηµοτικά ακίνητα και σχολικά κτίρια.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.12.17 | Με μια βαλίτσα… προσδοκίες

Σε καλό δρόμο για την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας σε τουριστικό, επιχειρηματικό ακόμη και...

14.12.17 | «Ώρα Νιάρχου» στο περιφερειακό συμβούλιο

Το αίτημα των παρατάξεων «Συμμαχία Ηπειρωτών» και «Ήπειρος Ανατροπής», σχετικά με την μελέτη και το...

14.12.17 | Συναυλίες, χοροί και θεάματα

Μύθοι, θρύλοι, μαγικά, ακροβατικά, παιχνίδια, δράσεις και θεάματα για όλους υπόσχονται τα «Ασημένια...

14.12.17 | Σώζει την παρτίδα ο δήμος Ιωαννιτών

Ως νέο έργο και όχι ως συνεχιζόμενο θα χρηματοδοτηθεί ουσιαστικά η «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Λυμάτων...

13.12.17 | Αγώνας για τα αυτονόητα

Επί ποδός βρίσκονται οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα...

13.12.17 | Το δέντρο κυριαρχεί του δάσους

Κριτική, όχι στο «δέντρο», αλλά στον τρόπο που τα «επείγοντα» καλύπτουν τα σημαντικά και ουσιώδη,...

13.12.17 | Απειλή για την υγεία η αιθαλομίχλη

Διανομή ενημερωτικού υλικού σε κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων, στην προσπάθεια ενημέρωσης του...

13.12.17 | Με βραχεία ημερομηνία λήξης

«Κενό γράμμα» είναι πολύ πιθανόν να αποδειχθεί η πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών...