Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017
|
Ηπειρωτικός Αγών

Αυξάνεται η εκμετάλλευση… λόγω καλοκαιριού

Εντατικούς ελέγχους σε καταστήµατα εστίασης και κέντρα διασκέδασης, αεροδρόµια, κυλικεία αρχαιολογικών και αθλητικών χώρων µέχρι καφετέριες και επιχειρήσεις «γρήγορου φαγητού» διενεργεί η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της περιφέρειας Ηπείρου, καθώς την καλοκαιρινή περίοδο εντείνονται τα κρούσµατα εκµετάλλευσης των καταναλωτών.

Κατά τους διενεργούµενους ελέγχους, όπως τονίζεται από τη διεύθυνση, δίνεται έµφαση, όχι µόνο στη σύνταξη και τήρηση των προβλεπόµενων τιµοκαταλόγων σε εµφανές σηµείο στην εξωτερική όψη της κυρίας εισόδου του καταστήµατος, αλλά και στην αναγραφή των προσφερόµενων ειδών και των τιµών τους, όπως και άλλων ενδείξεων.

Για παράδειγµα, τις ενδείξεις του είδους των χρησιµοποιηµένων ελαίων για την παρασκευή και προσφορά φαγητών, των ενδείξεων «προτηγανισµένο», «κατεψυγµένο», ή «προµαγειρευµένο» για τα προσφερόµενα φαγητά, της ένδειξης για τη φέτα ως προϊόν Π.Ο.Π. (Προστατευόµενη Ονοµασία Προέλευσης) ώστε να µην γίνεται παραπλάνηση µε τα λευκά τυριά άλµης.

Σηµειώνεται επίσης ότι θα πρέπει να εκδίδονται αποδείξεις, να προσφέρεται εµφιαλωµένο νερό µόνο αν το ζητήσει ο καταναλωτής, να αναγράφεται το βάρος των ψαριών και κρεάτων (όταν πρόκειται για προσφορά φαγητών µε το κιλό), ενώ, όπως αναφέρεται, δε χρεώνεται πλέον η αξία που αναφέρεται στο «κουβέρ», (π.χ. σερβίτσια, µαχαιροπίρουνα, πετσέτες κ.λπ.).

Ελέγχους και για την εφαρµογή του νοµοθετικού πλαισίου περί υπαιθρίου εµπορίου και λαϊκών αγορών, διενεργεί ο ελεγκτικός µηχανισµός που διαθέτει η περιφέρεια ώστε να µην υπάρχουν καταστρατηγήσεις, που θα αποβούν σε βάρος των συµφερόντων, τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών και εµπόρων που συµµετέχουν σε αυτές.

Εξάλλου, µέσα στα προβλεπόµενα θεσµικά πλαίσια και µε τη συνεργασία περιφέρειας και δήµων, υλοποιήθηκε ένα χρόνιο αίτηµα καταναλωτών, παραγωγών και επαγγελµατιών, αναφορικά µε τη λειτουργία λαϊκών αγορών σε χώρους επιλογής των δήµων, όπως αναφέρει η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης.

Αξίζει να σηµειωθεί πως στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων λειτουργούν πέντε λαϊκές αγορές και µια δηµοτική, στον χώρο της Αγίας Μαρίνας, στην Άρτα λειτουργεί µια δηµοτική αγορά, στη Θεσπρωτία τρεις δηµοτικές αγορές (Ηγουµενίτσα, Φιλιάτες, Παραµυθιά) και στην Πρέβεζα λειτουργούν δύο λαϊκές αγορές, σε Πάργα και Καναλάκι.

Έλεγχοι επίσης γίνονται και από τα κλιµάκια ελέγχου, που έχουν συγκροτηθεί µε σχετική απόφαση, σε όλους τους παραθαλάσσιους χώρους της περιφέρειας Ηπείρου.

 

 

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

24.05.18 | Σε φάση κατασκευής οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης...

Στον δήμο Ζίτσας ξεκινά η κατασκευή και λειτουργία του πρώτου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων...

24.05.18 | Φέρνει αποτέλεσμα η κοινή γραμμή

Άμεσα θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τη σύσταση Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου στα...

24.05.18 | Προκαταβολικό όχι σε απογευματινό ωράριο

Στην δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, αλλά και σε ενδεχόμενη επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των...

24.05.18 | Δε φτάνουν μόνο οι εγκαταστάσεις

Μια μεγάλη επένδυση, που θα δώσει τη δυνατότητα στα Γιάννενα να αποτελέσουν ξανά τη μητρόπολη της...

23.05.18 | «Άδικη η επίθεση», απαντά ο δήμος Ιωαννιτών

Έλλειψη διάθεσης συνεργασίας καταλογίζει, εμμέσως πλην σαφώς, ο δήμος Ιωαννιτών στον Σύλλογο...

23.05.18 | Ιδέες για «έξυπνες πόλεις»

Έξι ομάδες θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες προτάσεις και τις ιδέες τους στο τοπικό εργαστήριο City...

23.05.18 | «Δεν είναι επένδυση, αν καταστρέφει την...

Ένα πανό επιφάνειας 120 τετραγωνικών μέτρων, με το μήνυμα «No oil- Δεν είναι επένδυση, αν...

23.05.18 | Αυξάνει την πίεση για Λιμναίο Ταμείο

Τις τύχες της Παμβώτιδας στα… χέρια του επιδιώκει να πάρει ο δήμος Ιωαννιτών, μέσω της δημιουργίας...