Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017
|
Ηπειρωτικός Αγών

Η 7η τέχνη ζει στο Zagoriwood

Για 8η συνεχή χρονιά το σινεμά παίρνει τα βουνά και φθάνει στα Κάτω Πεδινά, στα καταπράσινα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου. Το Zagoriwood πιστό στο καλοκαιρινό ραντεβού του με τα καθιερωμένα μαθήματα κινηματογράφου, τις προβολές ιδιαίτερων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων ταινιών, τις «Συναντήσεις» με τους Έλληνες δημιουργούς.

Το Zagoriwood θα λάβει χώρα φέτος από τις 16 έως τις 23 Ιουλίου. Σε αυτό το διάστημα θα πραγματοποιείηθεί το εργαστήριο «Από την ιδέα ως την ταινία» και το εργαστήριο ντοκιμαντέρ. Από τις 21 έως 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο υποκριτικής από τον σκηνοθέτη Γρηγόρη Καραντινάκη, απόφοιτο του VGIK της Μόσχας, που φέρνει στο Zagoriwood τη μεγάλη παράδοση της ρώσικης σχολής.
Οι «Συναντήσεις» του θεσμού είναι ένα παράλληλο πρόγραμμα, συμπληρωματικό στην κεντρική δραστηριότητα του εργαστηρίου: δημιουργοί του σύγχρονου κινηματογράφου έρχονται στο Ζαγόρι για να παρουσιάσουν υλικό από ταινίες τους (νέες, ευρισκόμενες ακόμα «υπό κατασκευήν» ή και παλαιότερες) και να συζητήσουν με τους σπουδαστές και το κοινό πάνω σε κατασκευαστικά και αισθητικά ζητήματα που προκύπτουν, με όχημα ένα προεπιλεγμένο θέμα.
Στο πλαίσιο των «Συναντήσεων», λοιπόν, την Τρίτη 18 Ιουλίου, ο σκηνοθέτης Χρήστος Γεωργίου παρουσιάζει για πρώτη φορά σε κοινό τη νέα ταινία του «Happy Birthday» (work in progress) και την επομένη ημέρα, Τετάρτη 19, θα αναλύσει στο εργαστήριο την κατασκευή της, σε όλα τα στάδια και θα συζητήσει με τους σπουδαστές.
Ο Χρήστος Γεωργίου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ουάρικ στον κινηματογράφο και Λογοτεχνία , της Βόρειας Σχολής Κινηματογράφου της Αγγλίας στο Λίντς και της Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου Θεάτρου και Τηλεόρασης της Πολωνίας στο Λόντζ. Στην φιλμογραφία του συμπεριλαμβάνονται οι βραβευμένες Ευρωπαϊκές συμπαραγωγές μεγάλου μήκους μυθοπλασίας «Κάτω απ’ τ’ Άστρα» (Prix de Montreal 2001) και «Μικρο Έγκλημα» (εμπορική επιτυχία στην Γερμανία το 2009) , σειρές μυθοπλασίας για την Ελληνική τηλεόραση και το BBC και ντοκιμαντέρ για Ελληνική και ξένα κανάλια. Το «Χρόνια πολλά», επίσημη συμμετοχή στο Berlinale Co-Production Market το 2014 είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του.
Την Παρασκευή 21 Ιουλίου το Zagoriwood φιλοξενεί για πρώτη φορά μια θεατρική παραγωγή: Τη «Frida in the mirror», από τη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, όπου παίζουν οι Κατερίνα Γιαννακοπούλου και Ζωή Πλαχούρα, σε σκηνοθεσία Χρυσάνθης Παπαγεωργίου.
Το Σάββατο 22 Ιουλίου, με τη συνεργασία του οργανισμού «PALASE» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα προβληθεί η ταινία του Ότο Μπελ «Η Κυνηγός με τον Αετό», μια ευγενική προσφορά της εταιρείας διανομής FilmTrade Greece.
Η διοργάνωση του θεσμού γίνεται από την Πολιτιστική Εταιρεία Ζαγορίου, με τη συνεργασία των Anemicinema Lab (Θεσσαλονίκη) και Mountain View-Arts (Αθήνα), υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Ζαγορίου.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

23.09.17 | «Βέτο» στην χρήση της ονομασίας φέτα από...

Σαφές μήνυμα πως η παραποίηση προϊόντων με ονομασία προέλευσης, όπως η φέτα και το ΠΟΠ κρασί Σάμος,...

23.09.17 | «Πιλότος» για τα διόδια Τύριας και...

Η προσφυγή της περιφέρειας Ηπείρου στο ΣτΕ και τα ασφαλιστικά µέτρα που έχουν κατατεθεί κατά της...

23.09.17 | Κάλεσμα συμμετοχής για μια «δίκαιη ανάπτυξη»

Να συμμετέχουν στον διάλογο και τη διατύπωση προτάσεων για το μέλλον της περιοχής, ενόψει του...

23.09.17 | Στα θρανία τα προσφυγόπουλα

Με καθυστέρηση ξεκινά η σχολική χρονιά για τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στις δομές φιλοξενίας σε...

23.09.17 | Έτοιμοι να προσφέρουν άμεση βοήθεια

Μαθήµατα πρώτων βοηθειών πήραν χθες περίπου 30 καθηγητές σχολείων της πόλης µετά από πρωτοβουλία...

23.09.17 | Ξεκινούν εργασίες για κόμβο Κατσικάς

Μετά τις μικρές παρεμβάσεις σε δρόμους της πόλης και στο οδικό δίκτυο των δημοτικών ενοτήτων...

23.09.17 | Στη Βουλή το θέμα των σχολικών καθαριστριών

Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένες σχολικές καθαρίστριες στον δήμο Ζίτσας και να δοθεί οριστική...

23.09.17 | Μια μικρή Οδύσσεια, από τον Νικ Τσιάβος

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου και Υποδοχής Επισκεπτών «Άννα Πετροχείλου»,...