Σάββατο, 15 Απριλίου 2017
|

Με άνεση, ταχύτητα και ασφάλεια

Άνετο, γρήγορο και ασφαλές ήταν το ταξίδι για όσους μετακινήθηκαν από τη νότια Ελλάδα προς την Ήπειρο για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η παράδοση της Ολυμπίας Οδού και των νέων τμημάτων της Ιόνιας Οδού συντόμευσαν τις αποστάσεις και μείωσαν την ταλαιπωρία που συνήθιζαν να υφίστανται οι εκδρομείς.

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα δοκίμασε σε πραγματικές συνθήκες τους νέους αυτοκινητόδρομους, με τους οδηγούς να αποκομίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς η ασφάλεια και ο μικρότερος χρόνος διάρκειας του ταξιδιού έχουν ικανοποιήσει οδηγούς και επιβάτες που κινήθηκαν, στον νέο αυτοκινητόδρομο της Πατρών- Κορίνθου, αλλά και στα μεγάλα τμήματα της Ιονίας Οδού, που δόθηκαν στην κυκλοφορία τη Μεγάλη Τετάρτη.

Αν και δε λείπουν τα σημεία που χρειάζονται προσοχή, κυρίως στην περιοχή του Μενιδίου και στην έξοδο από τη γέφυρα Αντιρρίου, δεν υπάρχει σύγκριση με την κατάσταση που βίωναν μέχρι πρότινος.

Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές όσων ταξίδεψαν από και προς την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου το τελευταίο 24ωρο, σε ένα αφιέρωμα που παρουσίασε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μάξιμος Κατωπόδης, οδηγός υπεραστικού λεωφορείου από τη Λευκάδα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της ασφάλειας στο δρόμο. «Μπορεί πλέον να κερδίζεις χρόνο με τους νέους αυτοκινητόδρομους, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ασφάλεια». Όπως πρόσθεσε, «δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχουν δει τα μάτια μας, γινόταν κυριολεκτικά πόλεμος και όποιος ήταν τυχερός περνούσε. Χύθηκε τόσο αίμα τα προηγούμενα χρόνια που τα εικονοστάσια ήταν περισσότερα από τις στροφές». Όσο για τους νέους αυτοκινητόδρομους, τόνισε ότι «η διαδρομή είναι τέλεια».

Εξαιρετικές χαρακτήρισε τις σήραγγες της Κλόκοβας στην Ιόνια Οδό ο Ελευθέριος Κοβάτσος, ταξιδεύοντας με λεωφορείο από την Πρέβεζα στην Αθήνα, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «πλέον με τους νέους αυτοκινητόδρομους, το ταξίδι είναι πολύ πιο σύντομο». Ένας ακόμη επιβάτης λεωφορείου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος ταξίδεψε από Λευκάδα, υπογράμμισε ότι «τελείωσε η πολύχρονη ταλαιπωρία μας και τώρα πια θα φθάνουμε στην Αθήνα μισή ώρα νωρίτερα σε σχέση με πριν».

Ο Δημήτρης, ταξιδεύοντας από την Άρτα, τόνισε ότι το ταξίδι πια διαρκεί λιγότερο χρόνο, μην ξεχνώντας όμως τις συνθήκες που επικρατούσαν πριν. «Παλαιότερα κάναμε το ταξίδι από την Άρτα στο Αίγιο σε τέσσερις ώρες, φθάσαμε στις δυόμισι, πέσαμε στις δύο και τώρα θα το κάνουμε περίπου μιάμιση ώρα». «Πολύ καλός ο δρόμος, καμία σχέση με το παρελθόν είναι η μέρα με τη νύχτα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Κάναμε την απόσταση από τα Ιωάννινα στο Αντίρριο μέσα σε μια ώρα και 50 λεπτά», ανέφερε ο Γιώργος Βλάχος που ταξίδεψε από τα Γιάννενα στην Αθήνα.

Για πολλούς και το ταξίδι Αθήνα-Ηγουμενίτσα, που κάποτε θύμιζε άθλο, σήμερα φαίνεται πως είναι απόλυτα προσιτό και ευχάριστο. «Ως γυναίκα οδηγός είχα τις επιφυλάξεις μου να ταξιδέψω μόνη μου με τα παιδιά από Αθήνα. Ήταν πάντα αναγκασμένος ο σύζυγος, που εργάζεται στην Κέρκυρα να έρθει να μας πάρει, ή να πάρουμε αεροπλάνο. Σήμερα τα κατάφερα και μόνη μου, νιώθοντας απόλυτη ασφάλεια, ενώ θα έχω να το λέω πως έφτασα στην Ηγουμενίτσα από Αθήνα μέσα σε τρεις ώρες», σημείωσε η Ελένη Γ.

«Ο νέος αυτοκινητόδρομος εκτός ότι μας παρέχει ασφάλεια, μας εξασφαλίζει και χρήματα στην τσέπη» θα πει ο κ. Θεμιστοκλής που εξηγεί ότι «τα λιγότερα χιλιόμετρα εξασφαλίζουν και χρόνο και χρήμα», ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για τα διόδια που θα είναι σε ισχύ μετά τις ημέρες του Πάσχα.

Σε χρόνο 3.30 ωρών κάλυψαν τη διαδρομή Γιάννενα-Αθήνα ο Κώστας Πανταζής και η Ελπίδα Στεργίου, που μιλώντας στον Η.Α. χαρακτήρισαν το ταξίδι άνετο και ασφαλές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δε συγκρίνεται με την κατάσταση που βίωναν τα προηγούμενα χρόνια. «Έχουμε να το λέμε πόσο γρήγορα και ξεκούραστα φτάσαμε στον προορισμό μας», τονίζουν.

Σε χρόνο 5 περίπου ωρών καλύπτεται η απόσταση από τα Γιάννενα στην πρωτεύουσα με τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ, μετά την παράδοση των νέων αυτοκινητόδρομων, χρόνος που ενδέχεται να είναι ακόμη λιγότερος τις επόμενες ημέρες. «Αυτό το διάστημα η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη φτάνοντας στην Αθήνα και δεν είναι απόλυτα ενδεικτικοί οι χρόνοι», τόνισε ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας, ο οποίος εστίασε κυρίως στην ασφάλεια και την άνεση για όσους ταξιδεύουν, καθώς τα τελευταία χρόνια υπήρχε μεγάλη ταλαιπωρία, κυρίως στην Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου λόγω των έργων, που είχαν μειώσει το πλάτος του οδοστρώματος.

5 / 5 (2 Ψήφοι)
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

19.10.18 | Στα χέρια της Επιτροπής Παρακολούθησης η λύση

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου της αναστήλωσης της γέφυρας Πλάκας θα κληθεί να δώσει τη λύση...

19.10.18 | «Μοντέλο Αμβρακικού» και στη Σαγιάδα

Το «μοντέλο Αμβρακικού» θα εφαρμοστεί και στον υγρότοπο της Σαγιάδας, σε ό,τι αφορά την άσκηση...

19.10.18 | Περιμένουν το DNA, ψάχνουν στην τάφρο

Σε δύο μέτωπα συνεχίζονται οι έρευνες μετά την ανεύρεση κατά τη διάρκεια εργασιών στη Βιομηχανική...

19.10.18 | «Παναγία των Παρισίων» για τρεις παραστάσεις

Με την επιστροφή της μεγαλύτερης παραγωγής του, της «Παναγίας των Παρισίων», ανοίγει το Θέατρο...

19.10.18 | Εργαστήριο λαθραίου καπνού

Σωστές αποδείχθηκαν οι πληροφορίες, που είχαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ότι ένας...

18.10.18 | «Κλειδί» η συγκροτημένη ανάπτυξη των...

«Έχω δει άνδρες να κλαίνε φεύγοντας. Όταν μάλιστα βρίσκονται σε έναν τόπο όπως το φαράγγι του...

18.10.18 | Απειλή εξαφάνισης για τις άγριες ορχιδέες...

Υπό διαρκή απειλή βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η άγρια ορχιδέα της Πίνδου, λόγω της ανεξέλεγκτης...

18.10.18 | Και νύχτα, και χωρίς άδεια

Για μία σειρά παραβάσεων του νόμου περί θήρας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου, που...