Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017
|

«Εφεδρεία» η ανάθεση σε ιδιώτες

Αναδιπλώθηκε η δημοτική αρχή στην απόφασή της για την προκήρυξη διαγωνισμού ανάθεσης της καθαριότητας των δημοτικών ενοτήτων Ανατολής και Περάματος, μετά τις εξελίξεις στο θέμα των συμβασιούχων, αλλά και την πίεση των εργαζομένων, που πραγματοποίησαν χθες διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο με τρία απορριμματοφόρα οχήματα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Κατηρτσίδης, εξήγησαν στους εργαζόμενους ότι η απόφαση ελήφθη με γνώμονα να διασφαλιστεί η καθαριότητα σε όλη την έκταση του δήμου, δεδομένων των ελλείψεων προσωπικού, αλλά και πως είχε «εφεδρικό» χαρακτήρα.

«Αυτή η επιλογή ήταν ενάντια πολιτικά στις αρχές της δημοτικής αρχής, που επιθυμεί να παραμείνουν στο δήμο ζωτικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα, η διαχείριση υδάτων και άλλες. Αλλά είναι άλλο μια εν δυνάμει σύμβαση ορισμένου χρόνου και άλλο η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας. Η απόφαση αυτή ήταν μια εφεδρεία και όχι άμεσα εφαρμοστέα. Μετά τη δυνατότητα που μας δόθηκε μέσω της νομοθετικής ρύθμισης (για τους διμηνίτες και οκταμηνίτες εργαζόμενους), δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε», σημείωσε ο κ. Μπέγκας σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Χρήστο Μεντή και εκπροσώπους του Συλλόγου εργαζομένων, παρουσία του προέδρου του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστο Γρίβα, του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρη Τασούλα και άλλων.

Σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους εργαζόμενους, μετά τη νομοθετική ρύθμιση, τα εντάλματα πληρωμής βρίσκονται στα χέρια του Επιτρόπου προς υπογραφή και είναι θέμα ημερών η καταβολή των δεδουλευμένων τους, επομένως σταματά η επίσχεση εργασίας, στην οποία είχαν προχωρήσει, οπότε θα ενταχθούν και ουσιαστικά στην υπηρεσία και θα εργάζονται μέχρι το τέλος του 2017.

Αναφορικά με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, που είναι πάγιο αίτημα των εργαζομένων και μια από τις αιτιάσεις προς τη δημοτική αρχή, ότι δεν είχε προχωρήσει τις διαδικασίες νωρίτερα, ο δήμαρχος τόνισε, ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, ο δήμος Ιωαννιτών έχει προβλέψει για την πρόσληψη έντεκα εργαζομένων, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που έχει στη διάθεσή του.

«Τόσο ο αντιδήμαρχος, όσο και εγώ παλαιότερα από τη θέση του αντιδημάρχου, επενδύουμε στην καθαριότητα με εκσυγχρονισμό και υλικοτεχνική υποδομή, θωρακίζοντας ουσιαστικά τον δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας. Θεωρώ ότι μετά την κουβέντα που έγινε, οι εργαζόμενοι έλαβαν το μήνυμα και την πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής να σταθεί στο πλευρό τους, όσον αφορά στην έννοια του δημόσιου χαρακτήρα της καθαριότητας. Σε κάθε ευκαιρία που θα μας δίνεται, ζώντας σε ένα μνημονιακό περιβάλλον, θα διευρύνουμε τις μόνιμες θέσεις εργασίας στην καθαριότητα. Υπάρχει ετοιμότητα, υπάρχει η οικονομική υγεία του δήμου Ιωαννιτών να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε το μόνιμο προσωπικό του τομέα καθαριότητας», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

Νωρίτερα, οι κ.κ. Μεντής και Γρίβας είχαν καλέσει σε δηλώσεις τους τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει την απόφαση για το διαγωνισμό και να προχωρήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

 

Κανονικά η αυριανή κινητοποίηση

Παρά τις διαβεβαιώσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής ότι η απόφαση για ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες Ανατολής και Περάματος δε θα υλοποιηθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις, κανονικά θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση που έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ για αύριο, την ώρα της ειδικής συνεδρίασης για την εκλογή νέου προεδρείου και μελών επιτροπών. Ο Σύλλογος ΟΤΑ δεν αρκείται στις διαβεβαιώσεις και ζητά την ακύρωση της απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

26.09.18 | Πυρετός διεργασιών

Στροφές ανεβάζουν παρατάξεις και κόμματα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, με τις πρώτες...

26.09.18 | Τα πετρέλαια της… οργής

Έναν νέο γύρο αντιδράσεων στο θέμα των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ηπείρου πυροδότησε η έναρξη...

26.09.18 | «Παράλογη και αχάριστη η δημοτική αρχή»

Σε προεκλογικές σκοπιμότητες αποδίδει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του νομού...

26.09.18 | Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σύμμαχο το...

Από τη διοργάνωση μιας ενημερωτικής ημερίδας για το θέμα του φυσικού αερίου ξεκινά ο δήμος...

26.09.18 | Προανήγγειλε διορθώσεις ο Χρ. Μαντάς

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τη μεταφορά δημοσίων ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου...

26.09.18 | Ζητά απαντήσεις για το μέλλον του ΚΕΝ

Απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΚΕΝ Άρτας και το εάν θα κλείσει οριστικά, ζητά ο...

26.09.18 | Σχολικά είδη σε 500 μαθητές

Σε πρωτοβουλία δωρεάς σχολικών ειδών σε έξι δήμους της Ηπείρου συμμετείχε με την έναρξη της...

25.09.18 | Ό,τι δεν κινείται, παραχωρείται

Στο υπερταμείο πέρασαν πολλές και σημαντικές εκτάσεις στα Γιάννενα, 57 στο σύνολο, που ναι μεν δεν...