Σάββατο, 9 Μαΐου 2009
|

«Βγάλτε τον Πύρρο από την πλατεία»

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου και ο Κώστας Λούκας μίλησαν χθες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για δύο κυρίως θέματα.

Πρώτα, για την κινητοποίηση που διοργανώνει σήμερα το μεσημέρι στις 12 ο ΣΥΡΙΖΑ στον κόμβο Σταματάκη από την κάτω πλευρά του στρατοπέδου Βελισσαρίου, αλλά και για τον ανδριάντα του Πύρρου στην κεντρική πλατεία.
Ο κ.  Παπαδημητρίου, για το συγκεκριμένο ζήτημα εξέφρασε την «απόλυτη συμφωνία με τη δήλωση του διακεκριμένου γλύπτη Γιώργου Χουλιαρά για το άγαλμα του Πύρρου στην κεντρική πλατεία», δήλωση που ο γλύπτης έκανε στη συνέντευξή του στο χθεσινό φύλλο του «Η.Α.», χαρακτηρίζοντάς το «αστείο». «Είναι μια παρομοίωση, που φανερώνει την αισθητική μα και την πολιτική υποβάθμιση αυτής της πόλης, αυτό τον συνδυασμό εθνικισμού και κακογουστιάς, στον οποίο συναγωνίζονται η δημοτική και η νομαρχιακή αρχή και θυμίζει εποχές χούντας» τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος παραλλήλισε επίσης με τη «χουντοατμόσφαιρα» και τις αλλεπάλληλες επισκέψεις και εγκαίνια του κ. Αβραμόπουλου, «αντί να πάει στα νοσοκομεία και να ασχοληθεί με τα οξυμμένα προβλήματά τους». Ο κ Παπαδημητρίου ζήτησε από το δήμαρχο «να αποσύρει το κακόγουστο κατασκεύασμα του συγκεκριμένου αμερικανικού εργαστηρίου αγαλμάτων, που μας ‘φόρτωσαν’ οι ομογενείς φίλοι του».
«Πράσινο» στρατόπεδο
Οι δύο άνδρες μίλησαν εκτενώς και για τα περιβαλλοντικά ζητήματα στην πόλη. Για τη σημερινή παρέμβαση, ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι καταρχάς φιλοδοξεί να ανοίξει μια σειρά ριζοσπαστικών κινητοποιήσεων για το χώρο του στρατοπέδου. «Πιστεύουμε ότι το στρατόπεδο Βελισσαρίου πρέπει να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου στο σύνολο της έκτασής του, να παραμείνει χώρος αδόμητος και ελεύθερος και να συνενωθεί με το γειτονικό πάρκο Πυρσινέλα»,  έδωσε  την ουσία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαδημητρίου. Επίσης, κατήγγειλε τη συμφωνία Δήμου-υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την τσιμεντοποίηση του κομματιού που θα παραμείνει στο υπουργείο, αλλά και για την αντίστοιχη επιχειρούμενη και στο κομμάτι που θα μείνει στον Δήμο. «Αντιτασσόμαστε και σε κάθε άλλη πρόταση τσιμεντοποίησης είτε πρόκειται για τις υπηρεσίες της Αστυνομίας είτε για το γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννενα, για το οποίο υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις», τόνισε.
Μόλυνση… καπιταλιστική
Ο κ. Λούκας από την πλευρά του, τόνισε ότι «η  υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής των πολιτών είναι σύμφυτη με το καπιταλιστικό σύστημα, είναι απόρροια των λογικών και των πρακτικών που υποτάσσουν τις ανθρώπινες ανάγκες στον ύψιστο στόχο της καπιταλιστικής κερδοφορίας». Ο κ. Λούκας αναφέρθηκε εκτενώς στην άναρχη δόμηση στο λεκανοπέδιο και την ατνίστοιχη «ερημοποίηση» περιοχών όπως το Ζαγόρι,  την καταστροφή των δασών, τη ρύπανση της λίμνης και του υδροφόρου ορίζοντα. «Θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε την καταστροφή των υγροβιοτόπων που συντελείται χρόνια τώρα και που συνεχίζεται. και χαιρετίζουμε τις αντιστάσεις που αναπτύχθηκαν για την διατήρηση του λιμναίου οικοσυστήματος» κατέληξε ο κ. Λούκας.

3 / 5 (2 Ψήφοι)

Προσφατα

21.08.18 | Ρέει το χρήμα από τον «ΦιλόΔημο»

Ακόμη και τις προσδοκίες της κυβέρνησης ξεπερνά η ανταπόκριση των δήμων στα προγράμματα ΦιλόΔημος Ι...

21.08.18 | Αναβάθμιση διαρκείας στις σχολικές υποδομές

Με μικρά εργοτάξια μοιάζουν τα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη...

21.08.18 | «Τίποτα δε χάνουμε, πριν χαθεί»

Αισιόδοξος ότι το Γεφύρι της Πλάκας μπορεί να γεφυρώσει ξανά τον Άραχθο στο τέλος του επόμενου...

21.08.18 | Αναζητώντας τη συνέχεια του νήματος

Με στόχο την αναβίωση της παραδοσιακής τεχνικής των μαστόρων της πέτρας ξεκίνησε χθες το 12ήμερο...

21.08.18 | Καταγγέλλουν τακτική «πλημμύρας»

Για τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού και οχημάτων από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηπείρου,...

21.08.18 | Σχέδια εκκένωσης συντάσσουν οι δήμοι

Η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών, αλλά και ο...

21.08.18 | Εγκατέλειψαν αυτοκίνητο με 144 κιλά κάνναβης

Έμφορτο με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ήταν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο...

11.08.18 | Από το κακό στο χειρότερο

Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να πείσει ότι η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία μετά από...