Σάββατο, 9 Μαΐου 2009
|

«Βγάλτε τον Πύρρο από την πλατεία»

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου και ο Κώστας Λούκας μίλησαν χθες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για δύο κυρίως θέματα.

Πρώτα, για την κινητοποίηση που διοργανώνει σήμερα το μεσημέρι στις 12 ο ΣΥΡΙΖΑ στον κόμβο Σταματάκη από την κάτω πλευρά του στρατοπέδου Βελισσαρίου, αλλά και για τον ανδριάντα του Πύρρου στην κεντρική πλατεία.
Ο κ.  Παπαδημητρίου, για το συγκεκριμένο ζήτημα εξέφρασε την «απόλυτη συμφωνία με τη δήλωση του διακεκριμένου γλύπτη Γιώργου Χουλιαρά για το άγαλμα του Πύρρου στην κεντρική πλατεία», δήλωση που ο γλύπτης έκανε στη συνέντευξή του στο χθεσινό φύλλο του «Η.Α.», χαρακτηρίζοντάς το «αστείο». «Είναι μια παρομοίωση, που φανερώνει την αισθητική μα και την πολιτική υποβάθμιση αυτής της πόλης, αυτό τον συνδυασμό εθνικισμού και κακογουστιάς, στον οποίο συναγωνίζονται η δημοτική και η νομαρχιακή αρχή και θυμίζει εποχές χούντας» τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος παραλλήλισε επίσης με τη «χουντοατμόσφαιρα» και τις αλλεπάλληλες επισκέψεις και εγκαίνια του κ. Αβραμόπουλου, «αντί να πάει στα νοσοκομεία και να ασχοληθεί με τα οξυμμένα προβλήματά τους». Ο κ Παπαδημητρίου ζήτησε από το δήμαρχο «να αποσύρει το κακόγουστο κατασκεύασμα του συγκεκριμένου αμερικανικού εργαστηρίου αγαλμάτων, που μας ‘φόρτωσαν’ οι ομογενείς φίλοι του».
«Πράσινο» στρατόπεδο
Οι δύο άνδρες μίλησαν εκτενώς και για τα περιβαλλοντικά ζητήματα στην πόλη. Για τη σημερινή παρέμβαση, ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι καταρχάς φιλοδοξεί να ανοίξει μια σειρά ριζοσπαστικών κινητοποιήσεων για το χώρο του στρατοπέδου. «Πιστεύουμε ότι το στρατόπεδο Βελισσαρίου πρέπει να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου στο σύνολο της έκτασής του, να παραμείνει χώρος αδόμητος και ελεύθερος και να συνενωθεί με το γειτονικό πάρκο Πυρσινέλα»,  έδωσε  την ουσία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαδημητρίου. Επίσης, κατήγγειλε τη συμφωνία Δήμου-υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την τσιμεντοποίηση του κομματιού που θα παραμείνει στο υπουργείο, αλλά και για την αντίστοιχη επιχειρούμενη και στο κομμάτι που θα μείνει στον Δήμο. «Αντιτασσόμαστε και σε κάθε άλλη πρόταση τσιμεντοποίησης είτε πρόκειται για τις υπηρεσίες της Αστυνομίας είτε για το γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννενα, για το οποίο υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις», τόνισε.
Μόλυνση… καπιταλιστική
Ο κ. Λούκας από την πλευρά του, τόνισε ότι «η  υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής των πολιτών είναι σύμφυτη με το καπιταλιστικό σύστημα, είναι απόρροια των λογικών και των πρακτικών που υποτάσσουν τις ανθρώπινες ανάγκες στον ύψιστο στόχο της καπιταλιστικής κερδοφορίας». Ο κ. Λούκας αναφέρθηκε εκτενώς στην άναρχη δόμηση στο λεκανοπέδιο και την ατνίστοιχη «ερημοποίηση» περιοχών όπως το Ζαγόρι,  την καταστροφή των δασών, τη ρύπανση της λίμνης και του υδροφόρου ορίζοντα. «Θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε την καταστροφή των υγροβιοτόπων που συντελείται χρόνια τώρα και που συνεχίζεται. και χαιρετίζουμε τις αντιστάσεις που αναπτύχθηκαν για την διατήρηση του λιμναίου οικοσυστήματος» κατέληξε ο κ. Λούκας.

3 / 5 (2 Ψήφοι)

Προσφατα

19.10.18 | Έμεινε από αεροπλάνα, κόπηκαν τα δρομολόγια

Στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αεροπορική εταιρεία Tus Air και όχι σε χαμηλές...

19.10.18 | Όλα των απορριμμάτων δύσκολα

Ένα γρίφο καλούνται να λύσουν οι τοπικοί φορείς σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων, πέραν...

19.10.18 | Στα χέρια της Επιτροπής Παρακολούθησης η λύση

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου της αναστήλωσης της γέφυρας Πλάκας θα κληθεί να δώσει τη λύση...

19.10.18 | «Μοντέλο Αμβρακικού» και στη Σαγιάδα

Το «μοντέλο Αμβρακικού» θα εφαρμοστεί και στον υγρότοπο της Σαγιάδας, σε ό,τι αφορά την άσκηση...

19.10.18 | Περιμένουν το DNA, ψάχνουν στην τάφρο

Σε δύο μέτωπα συνεχίζονται οι έρευνες μετά την ανεύρεση κατά τη διάρκεια εργασιών στη Βιομηχανική...

19.10.18 | «Παναγία των Παρισίων» για τρεις παραστάσεις

Με την επιστροφή της μεγαλύτερης παραγωγής του, της «Παναγίας των Παρισίων», ανοίγει το Θέατρο...

19.10.18 | Εργαστήριο λαθραίου καπνού

Σωστές αποδείχθηκαν οι πληροφορίες, που είχαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ότι ένας...

18.10.18 | «Κλειδί» η συγκροτημένη ανάπτυξη των...

«Έχω δει άνδρες να κλαίνε φεύγοντας. Όταν μάλιστα βρίσκονται σε έναν τόπο όπως το φαράγγι του...