Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011
|

Τον παρέσυρε το απορριμματοφόρο

Ένας 49χρονος εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Ιωαννιτών, ο Δημήτρης Χατζάρας, βρήκε τραγικό θάνατο χτες το πρωί τη στιγμή που εργαζόταν, όταν το απορριμματοφόρο έκανε όπισθεν και τον χτύπησε.

Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή του Κάτω Νεοχωρόπουλου κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες. Ο οδηγός του απορριμματοφόρου έκανε όπισθεν προκειμένου να πλησιάσει περισσότερο τον κάδο απορριμμάτων. Από πίσω στεκόταν ο άτυχος 49χρονος, τον οποίο δεν είδε. Από ό,τι φαίνεται ο ήχος ειδοποίησης για την όπισθεν δεν ακούστηκε (λόγω του αέρα;) ή δεν λειτούργησε. Αμέσως, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο 53χρονος οδηγός, ο οποίος ήταν αποσπασμένος μέχρι πριν από λίγο καιρό στη δημοτική αστυνομία, όπου είχε μεταταχθεί και πάλι από τον τομέα της καθαριότητας, αφέθηκε ελεύθερος από την Τροχαία Ιωαννίνων, η οποία και διερευνά το πώς έγινε το δυστύχημα.
Ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος εξέφρασε χτες τη βαθιά θλίψη και την οδύνη του δημοτικού συμβουλίου για τον θάνατο του Δημήτρη Χατζάρα.  Ο κ. Φίλιος μαζί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Θωμά Μπέγκα είχαν επισκεφτεί νωρίτερα το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» όπου συναντήθηκαν με τους γιατρούς και τους συγγενείς του θύματος. «Ο Δήμος με αίσθημα ευθύνης έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες, ώστε από τη δική του πλευρά να διαλευκάνει τις συνθήκες του δυστυχήματος» ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως εκ μέρους της δημοτικής αρχής έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και συνάμα διευθετήθηκαν πολλές εκκρεμότητες για την ομαλή λειτουργία του εργοταξίου.
Στις υπηρεσίες του Δήμου δόθηκε ήδη εντολή για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του θύματος, ενώ ο δήμαρχος θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την περαιτέρω στήριξη. «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να απαλύνουμε τον πόνο της οικογένειάς του. Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για τον θάνατό του, για την απώλεια ενός μέλους και της δικής μας οικογένειας», ανέφερε ο κ. Φίλιος.
Στο μεταξύ, ψήφισμα συλλυπητηρίων εξέδωσε ομόφωνα και το δημοτικό συμβούλιο. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ακόμα να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του Δημήτρη Χατζάρα, να γίνει η κηδεία με δημοτική δαπάνη και να παραστεί αντιπροσωπεία στην κηδεία του. Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του δημοτικού υπαλλήλου εξέφρασαν και η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και ο επικεφαλής της Νίκος Γκόντας.
Υπενθυμίζεται ότι τρεις μήνες άλλο ένα ατύχημα είχε σοκάρει τον δήμο. Ένας εργαζόμενος στην Καθαριότητα έχασε το πόδι του όταν ένα τζιπ έπεσε πάνω του την ώρα που εργαζόταν. Επίσης δύο χρόνια πριν, ένας οδηγός απορριμματοφόρου είχε παρασύρει πεζό ηλικιωμένο στην οδό Σπύρου Λάμπρου. Τρία ατυχήματα δηλαδή τα τελευταία χρόνια, και τα δύο από αυτά τα προκάλεσαν οδηγοί απορριμματοφόρων. Εύλογο λοιπόν είναι το ερώτημα κατά πόσο από την υπηρεσία καθαριότητας και τον Δήμο τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη ζωή των εργαζομένων αλλά και των πολιτών.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.06.18 | Καλύπτει ελλείμματα ο «Φιλόδημος»

Σημαντικά ελλείμματα των δήμων σε υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης έρχεται να καλύψει το πρόγραμμα...

21.06.18 | Οι ΣΜΑ θα «δείξουν» το κόστος

Από τη δαπάνη για τη λειτουργία των οκτώ Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θα εξαρτηθεί το κόστος...

21.06.18 | Μήνυση για τα κομμένα κολονάκια

Μήνυση κατά αγνώστων για φθορά δημοτικής περιουσίας προτίθεται να καταθέσει άμεσα ο δήμος...

21.06.18 | Απόρριψη της ένστασης για τυπικούς λόγους

Στην απόρριψη της ένστασης για τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, σχετικά με τον μη...

21.06.18 | Ελεύθερος για ράφτινγκ και καγιάκ

Καθαρισμός της κοίτης του ποταμού Βοϊδομάτη, από κορμούς και ρίζες δέντρων, που άφησε πίσω της η...

21.06.18 | Αποκλεισμός από τις ενισχύσεις για...

Σαφή προειδοποίηση πως η πυροσβεστική υπηρεσία θα είναι αυστηρή με όσους δεν καθαρίζουν τα ξερά...

21.06.18 | Εγκαταστάσεις, κλίμα και φιλοξενία

Ως η πλέον κατάλληλη παρουσιάζεται η επιλογή της περιοχής του Πωγωνίου για τη διεξαγωγή της...

20.06.18 | Με κοινά όπλα στη «μάχη» κατά των φυσικών...

Ένα διαφορετικό πρόγραμμα διάσωσης, όχι της οικονομίας, αλλά των πολιτών και των περιουσιών τους...