ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επίσημη πρώτη για την «Αυτοδιοικητική Συνεργασία»

«Αυτοδιοικητική Συνεργασία Δήμου Ζίτσας» είναι το όνομα της παράταξης, που προέκυψε από τη συνένωση των δημοτικών παρατάξεων «Αυτοδιοικητική Ενότητα» και «Ριζοσπαστική Ανατροπή» και έχει επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο.

Το όνομα, το λογότυπο και η ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης παρουσιάστηκαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ζίτσας, με τον Β. Γαρδίκο να τονίζει πως η συνεργασία των δύο παρατάξεων, αλλά και στελεχών της «Συμμαχίας Πολιτών» και ενεργών δημοτών, προέκυψε από την αίσθηση της ευθύνης για τις προκλήσεις του μέλλοντος.
«Όραμα της παράταξης είναι η δημιουργία συνθηκών για την ανάπτυξη της περιοχής και η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, μέσα από συμμετοχική και αποτελεσματική διοίκηση του δήμου», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως θεμελιώδεις αρχές της παράταξης είναι η δημοκρατική και αποκεντρωμένη διοίκηση του δήμου, η ενθάρρυνση συμμετοχής του δημότη στη διοίκηση, η συμβολή στην παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της περιοχής, η προστασία και ανάδειξη του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, η αναβάθμιση των δημοτικών και κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και η στήριξη της νεολαίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Ο Β. Γαρδίκος απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δήμου, με όραμα και στόχους, με συμμετοχή του δημότη στη διοίκηση, για τη ανάπτυξη της περιοχής και την πρόοδο της κοινωνίας. «Η νέα εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται πρόσωπα και ομάδα ανθρώπων, που γνωρίζουν τα προβλήματα του δήμου, έχουν “ζυμωθεί” με την ενεργή παρουσία τους στην τοπική κοινωνία και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν με τις ικανότητές τους στην επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων από τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές του παρελθόντος. Ενωμένη η κοινωνία, απαλλαγμένη από μικροσυμφέροντα να αντιμετωπίσει τις νέες προσκλήσεις και να μετατρέψει τις δυσκολίες σε ευκαιρίες ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας το καλύτερο διαθέσιμο δυναμικό της», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ιδρυτική διακήρυξη.
Τέλος, αναφέρθηκε και στην οργάνωσή της, λέγοντας πως ο επικεφαλής έχει τετραετή θητεία, ενώ κομβικός είναι ο ρόλος της επταμελούς γραμματείας, η οποία έχει διετή θητεία.

Σχετικά άρθρα

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά

Βραβείο στον Δήμο Ζίτσας για μια άρτια πρόταση