ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πονοκέφαλος η μικροπαραβατικότητα

Η αντιμετώπιση της μικροπαραβατικότητας αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα στόχο της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς το οργανωμένο έγκλημα και η μεγάλη παραβατικότητα έχουν μειωθεί κατά 33%.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπονήθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή από τα μέσα Οκτωβρίου το Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής, Στοχευμένης, Εμφανούς Αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.», το οποίο αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο συζήτησης σε συνάντηση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου με τους αξιωματικούς των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Ηπείρου, στην οποία παρέστη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος.
«Φιλοδοξούμε σε μια καλύτερη συζήτηση και εξειδίκευση ανά περιοχή. Ξεκινήσαμε από την Ήπειρο –όχι τυχαία- και θα συνεχίσουμε και σε όλη την Ελλάδα. Ο άμεσος διάλογος της πολιτικής ηγεσίας και των ανθρώπων που είναι καθημερινά στο δρόμο, είναι αυτό που θα δώσει τα καλύτερα εχέγγυα επιτυχίας, σε αυτό το εγχείρημα», επισήμανε η υπουργός, τονίζοντας πως κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητές της.
Ειδικότερα για την Ήπειρο, είπε πως το μεγάλο ζήτημα των ναρκωτικών έχει αποτελεσματική αντιμετώπιση, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα μέσα παρακολούθησης στα σύνορα ανέφερε πως ετοιμάζεται διαγωνισμός για θερμικές κάμερες στον Έβρο με προοπτική στη συνέχεια και για τα υπόλοιπα σύνορα.
Η κ. Γεροβασίλη είπε πως «ο οδοστρωτήρας της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσει και την Αστυνομία τόσο σε αριθμό, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές», ενώ υπενθύμισε πως το 2013-14, επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε μια νύχτα καταργήθηκαν 8.700 οργανικές θέσεις ανά την Ελλάδα. Μάλιστα προσέθεσε ότι αυτές οι θέσεις, τα επόμενα χρόνια, με δημοσιονομικούς περιορισμούς ήταν αδύνατον να καλυφθούν και να αναπροσαρμοστούν, με αποτέλεσμα τη μείωση του δυναμικού και ελλείψεις στις υποδομές. Ωστόσο, υπογράμμισε, η χώρα ανακάμπτει και καταβάλλεται προσπάθεια, με βήματα συνειδητά και μεθοδευμένα, να ενισχυθεί η ΕΛΑΣ σε όλα όσα χρειάζεται.
Σε ερώτηση αναφορικά με το ζήτημα της επιστροφής των μισθών των αστυνομικών στο επίπεδο του 2012, τόνισε: «Σταδιακά θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική».
Η κ. Γεροβασίλη είχε στη συνέχεια συνάντηση και με τους συνδικαλιστές, ενώ ακολούθως επισκέφθηκε και την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου.

Σχετικά άρθρα

Ποιος ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στο να κερδίσουμε το στοίχημα;

Μετέφεραν το κρέας με μουλάρια στην Αλβανία

Μήνυμα ενότητας από το Γεφύρι της Πλάκας

Γεωργία Χαλάτση