Στο μέσον ο σκόρερ του ΠΑΣ Κλάους Αθανασιάδης με τους Παμλίδη (αριστερά) και Βουό (δεξιά).
Αθλητικά

Ο ΠΑΣ παραπάτησε ξανά στην έδρα του. 1-1 με τον ΟΦΗ

Χωρίς νικητή σφραγίστηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν το περασμένο Σάββατο στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τους Κρητικούς να παίρνουν το προβάδισμα στο 53′ και τους γηπεδούχους να απαντούν λίγο πριν από το φινάλε.

Πάντως, οι Ηπειρώτες έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για τη φάση, από την οποία προήλθε το γκολ που δέχθηκαν, καθώς ο διαιτητής Λάμπρου υπέδειξε λανθασμένα φάουλ εις βάρος του Βελλίδη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο ρέφερι έδωσε και άλλα σφυρίγματα υπέρ του ΟΦΗ και εκνεύρισε τους παίκτες της τοπικής ομάδας.

Πολύ καλός ρυθμός στο πρώτο μισάωρο, με τους γηπεδούχους να έχουν τέσσερις καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ με τους Αθανασιάδη (7′, 17′), Αποστολόπουλο (17′) και Τζημόπουλο (30′). Στη συνέχεια, οι Κρητικοί πήραν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία.

Στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή του δεύτερου μέρους, ο ΟΦΗ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Λάμπρου έκρινε ότι ο Βελλίδης έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής (το ριπλέι δεν το δικαιώνει, αφού αυτή φαίνεται καθαρά ότι δεν περνάει ολόκληρη τη γραμμή) και έδωσε το φάουλ. Ο Πλατέλλας το εκτέλεσε με πάσα στον Ποτουρίδη, ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Στη συνέχεια ο Γιάννης Πετράκης ενίσχυσε την επίθεση, ρίχνοντας στο ματς τους Κρίζμαν και Μυστακίδη, και δικαιώθηκε. Συγκεκριμένα, στο 84′ ο Αθανασιάδης με κοντινό σουτ νίκησε τον Στρέζο διαμορφώνοντας το τελικό 1-1, το οποίο βάσει εικόνας των δύο ομάδων κρίνεται δίκαιο. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το πρώτο γκολ του πρώην φορ του ΠΑΟΚ μετά από 32 ματς πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΣ δεν ήταν κακός, σχεδόν είχε την ίδια εικόνα του νικηφόρου αγώνα με τον Λεβαδειακό. Όμως δεν τελείωσε τις καλές φάσεις για γκολ, που είχε στις αρχές του α’ ημιχρόνου, και έτσι η μπάλα τον τιμώρησε, αφού με τις λίγες επιθέσεις ο ΟΦΗ σημείωσε γκολ (με την εύνοια και του διαιτητή) και λίγο έλειψε να πάρει τη νίκη.

Ο Πετράκης, όπως σημείωσε ο «Η.Α.» και στο ρεπορτάζ του Σαββάτου, δεν μπόρεσε να ξεκινήσει από την αρχή τον Κριζμάν, καθώς είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και οι εντολές του ιατρικού τιμ ήταν ότι μπορούσε να παίξει μόνο για ένα ημίωρο. Ο κρητικός τεχνικός ξεκίνησε το ματς με 4-3-3 και μετά το γκολ του ΟΦΗ έκανε πιο επιθετική την ομάδα. Η ουσία είναι ότι δεν κέρδισε το ματς και τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν περισσότερο.

Η Διατησία

Διαιτητής ήταν ο Λάμπρου (Ευβοίας), με βοηθούς τους Καλαμπόκη (Αιτωλοακαρνανίας) και Γιαννίκο (Πειραιά). Τέταρτος ήταν ο Γρατσάνης (Τρικάλων). Είναι επικίνδυνος για τη Σούπερ Λίγκα ο συγκεκριμένος ρέφερι και πρέπει να τον στείλουν σπίτι του.  Κίτρινες: 30′ Τζημόπουλος, 52′ Βελίδης, 62′ Λίλα – 80′ Δεληγιαννίδης, 88′ Στρέζος, 90+5′ Παπάζογλου.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Bελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Λίλα, Νικολιάς, Γιάκος (67′ Μυστακίδης), Παμλίδης, Ξύδας (60′ Κρίζμαν), Αθανασιάδης.
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Νάστος, Κυριακίδης, Μεγιάδο (83′ Παπαστεριανός), Σασί (69′ Μιχόγεβιτς), Πλατέλλας (90+2′ Κοιλιάρας), Βουό.

Σχετικά άρθρα

Παθιασμένος ο ΠΑΣ, συγκλονιστικός ο κόσμος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με νίκη ο ΠΑΣ βάζει βάσεις παραμονής

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Οι αποστολές που ανακοίνωσαν ΠΑΣ και Παναιτωλικός

Βαγγέλης Γυφτόπουλος