Ο Σάντι Κριζμάν οδήγησε τον ΠΑΣ σε μια σπουδαία νίκη
Αθλητικά

Ο γενναίος ΠΑΣ ξανά στον δρόμο των επιτυχιών

Με δύο καταπληκτικά γκολ του Σάντι Κριζμάν στο 18’ και 50’ ο ΠΑΣ κέρδισε 2-0 τον Λεβαδειακό και επέστρεψε στην κανονικότητα. Έδειξε ότι μπορεί να κάνει νίκες με καλές εμφανίσεις.
Το τρίποντο αυτό ήταν ότι έπρεπε, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Με αναπτερωμένο ηθικό θα υποδεχτεί το Σάββατο τον ΟΦΗ στα Γιάννινα, σε άλλο ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Ήδη με τη νίκη επί του Λεβαδειακού, βγήκε από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Αν κερδίσει και τον ΟΦΗ, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα. Βέβαια τα βάσανα δεν τελείωσαν για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Ο δρόμος θα συνεχίσει να είναι ανηφορικός μέχρι τέλος. Αυτό που πρέπει να εύχονται οι φίλαθλοί του, είναι να μη έχει μαζεμένους τραυματισμούς, όπως στο προηγούμενο διάστημα. Αν γίνει αυτό, είναι βέβαιο ότι ο Πετράκης θα φτιάξει την ομάδα και οι παίκτες θα δώσουν τη δική τους μάχη στη συνέχεια, με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουν. Γιατί έχουν ικανότητες και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης της απόδοσης. Όσοι βιάστηκαν να τους κατηγορήσουν, να τους απαξιώσουν και να μειώσουν την αξία και την προσωπικότητά τους, εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.

Το σημερινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ήταν πολύ κρίσιμο. Οι παίκτες μπήκαν με την πλάτη στον τείχο στο γήπεδο και με βαριά πόδια, ξέροντας ότι αν δεν πάρουν τη νίκη, η κατάσταση θα δυσκολέψει πολύ και ο κίνδυνος υποβιβασμού άμεσος. Όμως έπαιξαν με ψυχή, πάθος, παλικαριά και ανταμείφθηκαν γι’ αυτό. Βελτίωσαν σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική εικόνα, σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια και είχαν δική τους κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο. Βοήθησε πολύ και το γρήγορο γκολ στο 18’ του Κριζμάν που ήταν ο κορυφαίος της συνάντησης. Μπήκε αυτό το γκολ, πριν προλάβει ο Λεβαδειακός να παρκάρει και το… πούλμαν μπροστά από την εστία του και να αρχίσει τις καθυστερήσεις, όπως έκαναν άλλες ομάδες που πέρασαν πριν από τα Γιάννινα (Παναιτωλικός, Λαμία). Το γκολ αυτό ανάγκασε τους Βοιωτούς να βγουν από το καβούκι τους και να παίξουν ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΣ με 4-4-2 που άλλες φορές ήταν 3-5-2 ή και 4-3-3, ήταν αρκετά καλός και δεν επέτρεψε πολλά πράγματα στον αντίπαλό του. Ήρθε και το δεύτερο γκολ στο 50’ με ένα καταπληκτικό γυριστό σουτ του Κριζμάν, που έγειρε το ματς καθαρά προς το μέρος του ΠΑΣ. Γιατί μετά, οι παίκτες του Πετράκη έπαιξαν απελευθερωμένα, χωρίς ιδιαίτερο άγχος και τους βγήκαν πολλά πράγματα. Είχαν συνδυασμούς , φάσεις, τελικές προσπάθειες και γενικά έδειξαν, ότι δικαιούνται θέση καλύτερη από αυτή που έχουν τώρα. Ο Λεβαδειακός κυνήγησε το γκολ της τιμής, γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας όλα μπορούν να κριθούν από ένα γκολ, ακόμη και μια κατηγορία. Όταν χρειάστηκε ο Βελλίδης ήταν καλός και έτσι το σκορ έκλεισε στο 2-0.

Δεν υπάρχει παίκτης του ΠΑΣ που να μη ίδρωσε τη φανέλα και να μη προσπάθησε. Κορυφαίος είναι ο Κριζμάν. Ένας σπουδαίος παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και στη συνέχεια. Θετικός ήταν ο Βελλίδης, κινητικός ο Νικολιάς, πολλές μπαλιές μοίρασε ο Γιάκος, ο Αποστολόπουλος βοήθησε και επιθετικά, ενώ πίσω κάλυπταν καλά τους χώρους οι Μιχαήλ και Τζημόπουλος. Πολλή δουλειά είναι από αριστερά ο Μπουκουβάλας, γιατί από τον δικό του χώρο γίνονταν οι επιθέσεις του Λεβαδειακού. Μαχητής και ο Λίλα στη μεσαία γραμμή. Ο Ντόλοβατς αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο με τον Ξύδα που έδωσε ταχύτητα στην επίθεση. Όσο είχε δυνάμεις έκανε τρεξίματα και έψαχνε τη μπάλα ο Παμλίδης, με ικανοποιητικό βαθμό διεισδυτικότητας.

ΤΑ ΓΚΟΛ

18’: Γκολ για τον ΠΑΣ. Ο Μπουκουβάλας σεντράρει από αριστερά, ο Κριζμάν νικά κατά κράτος τον Ζησόπουλο και με ωραία κεφαλιά ανοίγει το σκορ, 1-0.

50’: Δεύτερο γκολ από τον ΠΑΣ και 2-0 το σκορ. Ο Κριζμάν με απίθανο ανάποδο ψαλίδι αξιοποιεί τη σέντρα του Αποστολόπουλου από δεξιά για το 2-0. Γκολάρα από τον Κροάτη!

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

80’: Δοκάρι για τον Λεβαδειακό. Ο Τσαμπούρης εκτελεί φάουλ από δεξιά, κεφαλιά του Ζησόπουλου, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

38′: Ο Κριζμάν κάνει ωραία σέντρα από δεξιά, δεν προλαβαίνουν να μπουν στην πορεία της μπάλας Παμλίδης και Γιάκος.

48′: Ο Παμλίδης από δεξιά θέλει να βρει σε θέση βολής τον Κριζμάν, προλαβαίνει και μπλοκάρει ο Μπάγιτς.

58′: Ωραίο δυνατό σουτ του Μανγκά εκτός περιοχής, λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι η μπάλα.

71′: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, λάθος του Όμο, ο Μπάγιτς με φοβερή επέμβαση με το ένα χέρι νικά στο τετ α τετ τον Νικολιά και διώχνει σε κόρνερ. Αυτό περνά ανεκμετάλλευτο.

77′: Δυνατό σουτ του Κριζμάν από πλάγια δεξιά, άουτ.

90’+3: Ο Τσαμπούρης εκτελεί φάουλ από αριστερά, εξ επαφής κεφαλιά του Σαβαντογκό και σπουδαία επέμβαση του Βελλίδη. Δεν μπορεί να βρει το γκολ της τιμής ο Λεβαδειακός.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Τζοβάρα του συνδέσμου Φθιώτιδας. Δεν του ξέφυγε καμία ουσιαστική φάση και ήταν σωστός στις αποφάσεις του. Καλοί και οι βοηθο΄πι του Σαμοίλης (Αθηνών), Παλαμίδας (Λακωνίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Παμλίδης (ΠΑΣ), Καραχάλιος, Κρνέτα (Λεβαδειακού).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Bελλίδης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Νικολιάς, Γιάκος, Παμλίδης (84’ Σιόντης), Ντόλοβατς (46’ Ξύδας), Κριζμάν(78’ Αθανασιάδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Παντελιάδης, Κρνέτα, Ζησόπουλος, Όμο (75’ Καθάριος), Καραχάλιος, Νανγκίς (56’ Μανγκά), Σαβαντογκό, Στανόγεβιτς (56’ Ιωαννίδης), Μαρκόβσκι.

Σχετικά άρθρα

Επέστρεψαν στο γήπεδο Κρίζμαν και Κάργας

Ανώμαλη προσγείωση για τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Ο ΠΑΣ υποδέχεται σήμερα τον Λεβαδειακό